Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Helsingør-træner: Oprykningen kommer for tidligt

Spillerne er gode nok til Superligaen, men faciliteterne halter, siger Helsingør-træner Christian Lønstrup.

FC Helsingørs cheftræner Christian Lønstrup jubler, da Helsingør udligner til 2-2. Med 2-2 rykker Helsingør op i Superligaen og Viborg må en tur ned i 1. division.
FC Helsingørs cheftræner Christian Lønstrup jubler, da Helsingør udligner til 2-2. Med 2-2 rykker Helsingør op i Superligaen og Viborg må en tur ned i 1. division.

Helsingør leverede søndag aften en stor overraskelse og rykkede op i Alka Superligaen ved at spille 2-2 i Viborg efter forlænget spilletid, men den dramatiske oprykning kom muligvis for tidligt for klubben.

Helsingørs cheftræner, Christian Lønstrup, mener, at klubben på mange fronter ikke er gearet til at spille i landets bedste fodboldrække.

»Det er i virkeligheden nok for tidligt, at vi rykker op nu. Klubben satsede på oprykning om tre-fire år, og der er mange ting i klubben, der slet ikke er klar til Superligaen,« siger Christian Lønstrup.

»Vores fundament er ret skrøbeligt, fordi vi slet ikke har regnet med at kunne komme i Superligaen. For et år siden havde jeg sagt, at en oprykning umuligt kunne lade sig gøre. Ingen har snakket om os i forhold til oprykning,« siger Christian Lønstrup.

Helsingør Stadion er ikke godkendt til Superligaen, og derfor skal klubben formentligt leje sig ind på et andet stadion til holdets hjemmekampe i næste sæson.

Derudover har Christian Lønstrup selv fået dispensation til at træne Helsingør i Superligaen, fordi han ikke har den fornødne trænerlicens.

Men selv om klubben ikke er klar til Superligaen udenfor banen, mener Christian Lønstrup, at holdet er stærkt nok rent sportsligt.

»Vi skal ikke ødelægge hele holdet, for vores kerne er stærk. Jeg har talentfulde spillere, som jeg nyder at træne hver dag,« siger Christian Lønstrup.

Den ordinære kamp i Viborg endte 1-1 og gik derfor i forlænget spilletid, da holdene også spillede 1-1 i onsdags.

I den forlængede spilletid bragte Mikkel Vestergaard Viborg foran, men efter 112 minutter udlignede André Riel og satte gang i Helsingør-festen.

Det er første gang nogensinde, at Helsingør er rykket op i Superligaen. Holdet kan nu gå på ferie inden ligaen starter om cirka halvanden måned.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.