Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hareides analytiker: Irland vil forære Danmark initiativet

Irland vil hellere satse på kontraangreb og dødbolde end have bolden, siger analytiker Mounir Akhiat.

De grønklædte irere vil gerne gøre de to playoffkampe mod Danmark til en hård fysisk duel, vurderer Åge Hareides analytiker, Mounir Akhiat. Scanpix/Paul Childs
De grønklædte irere vil gerne gøre de to playoffkampe mod Danmark til en hård fysisk duel, vurderer Åge Hareides analytiker, Mounir Akhiat. Scanpix/Paul Childs

Det danske fodboldlandshold kommer op mod et defensivt irsk landshold i de to playoffkampe om en VM-billet. Til gengæld er irerne stærke på dødbolde, og de spiller med et stort hjerte.

Sådan lyder konklusionen fra Åge Hareides data- og modstanderanalytiker, Mounir Akhiat, der siden lodtrækningen har brugt sin arbejdstid på at studere irerne.

»Jeg har set alle Irlands ti VM-kvalifikationskampe - nogle af dem har jeg set flere gange. Selv i kampe hvor de er favoritter, er de ikke interesserede i at have bolden.«

»De havde bolden 30-35 procent af tiden mod Georgien, og georgierne kom til at se gode ud, og de kunne godt spille igennem dem, selv om irerne stod kompakt. Sådan en observation tager vi med.«

»Irerne er ikke så interesserede i at spille bold. De spiller tit en lang bold fra enten målmanden eller fra midterforsvaret. Bolden ryger til duel, og så presser de på derfra, og har de bolden spiller de den bredt i banen. På den måde er de ret tydelige.«

»Jeg forventer ikke, at de vil komme i Parken for at være spilstyrende, for det ligger ikke til dem,« siger Mounir Akhiat.

Men når Irland alligevel står i to VM-playoffkampe, må de jo kunne mere end bare at forsvare sig. Og det kan de.

9 ud af holdets 12 mål i kvalifikationen er scoret kort efter et indlæg eller en dødbold. Og de behøver ikke mange afslutninger for at score, påpeger Mounir Akhiat.

»Deres største styrke er den attitude, de har på banen. De arbejder hårdt, de er stærke i duellerne, de giver ikke op. De spiller med hjertet uden på trøjen, og det er en stor styrke.«

»Taktisk er de farlige på omstillinger, indlæg og dødbolde. Der scorer de størstedelen af deres mål, og det skal vi være meget opmærksomme på,« siger analytikeren.

Omvendt er der muligheder i Irlands forsvar, hvis man kan sætte såkaldte mellemrumsspillere som Pione Sisto og Christian Eriksen i scene.

»Hvis vi bruger vores evner, så kan vi bringe Irland i ubalance, selv om de står defensivt. De kan ikke dække alle områder på banen, og deres spillere er meget mandsorienterede og følger med deres modstander.«

»Så et godt løb kan lave plads for eksempel foran feltet. Det kan give muligheder for typer som Pione Sisto og Christian Eriksen. Kan vi udnytte det, så har vi rigtig gode muligheder for at vinde den første kamp«, siger Mounir Akhiat.

Trods det store kendskab til irerne, vil han ikke afvise, at der for danskerne kan være et uventet irsk træk på taktiktavlen lørdag aften.

»Med al ære og respekt er det næppe i de her to kampe, man vælger at eksperimentere. Men omvendt har vi også set, at Martin O'Neill godt kan lide at overraske en gang imellem.«

»Vi synes, at vi har en rigtig god fornemmelse af, hvad der venter, men vi er nødt til at forberede os på, at det kan ændre sig,« siger Mounir Akhiat.

Lørdagens VM-playoffkamp begynder klokken 20.45.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.