Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hareide vil gøre op med luksusspillere i privatfly

For at undgå en klasseopdeling på det danske fodboldlandshold, skærper Åge Hareide reglerne for privatfly.

Landstræner Åge Fridtjof Hareide vil sætte en stopper for spillere, der ureglementeret tager privatfly tilbage til Danmark fra kampe i udlandet.
Landstræner Åge Fridtjof Hareide vil sætte en stopper for spillere, der ureglementeret tager privatfly tilbage til Danmark fra kampe i udlandet.

I kølvandet på landsholdets VM-kvalifikationskamp i marts i Rumænien kom det frem, at flere landsholdsspillere i nattetimerne efter kampen var fløjet med privatfly fra Cluj hjem til Danmark.

Ifølge DR fordi de ikke var tilfredse med den rejseplan med sen hjemrejse dagen efter, som Dansk Boldspil-Union havde booket med rutefly.

Den form for luksus kommer dog ikke til at gå fremover, hvis der er tilfælde, hvor DBU ikke selv har chartret et fly mod København til spillere og ledere.

Skal landsholdsspillerne ikke hjem til en klub i udlandet, men til København, må de vente på det fly, som DBU har bestilt til dem.

- Vi skal have klare regler for, hvordan det skal være. De regler må vi lave nu. Hvis ikke klubberne henter deres spillere, så skal de alle sammen flyve hjem sammen, siger landstræner Åge Hareide.

- Vi skal ikke have en klasseopdeling på det danske landshold, hvor nogen har råd til at flyve hjem, og andre ikke har. Vi skal være et hold. Vi rejser ud sammen, og vi rejser hjem sammen, hvis vi ikke vi har aftalt noget andet med klubberne.

- Hvis der er spillere fra europæiske klubber, som får bevilget fridage efter en landskamp på udebane og skal til København, så skal de flyve sammen med os andre. Så kan de ikke bare tage en privatjet, siger Hareide.

Tre FCK-spillere var blandt dem, som fløj hjem i privatfly fra Cluj. De havde selskab af flere spillere fra Bundesligaen, som var bevilget ekstra fridage.

Flere af landsholdsspillernes klubber sørger selv for at bestille privatfly til deres spillere, så de kan komme hurtigt hjem efter en landskamp.

Det var for eksempel tilfældet for Christian Eriksen og Kasper Schmeichel efter kampen i Rumænien.

Sådanne tilfælde er helt efter bogen, for sådan "har det altid været", siger Åge Hareide.

- Det er kun klubberne, som kan sørge for, at spillerne flyver hjem i privatfly, siger Åge Hareide.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.