Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hareide svarer tilbage: Bjelland ville næppe blive klar

Landstræneren vurderer, at det var for usikkert at tage Andreas Bjelland med til VM på grund af lårproblemer.

Andreas Bjelland trænede mest for sig selv på grund af en skade, da han fortsat var en del af Danmarks VM-trup. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Andreas Bjelland trænede mest for sig selv på grund af en skade, da han fortsat var en del af Danmarks VM-trup. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fodboldlandstræner Åge Hareide ville gerne have haft Andreas Bjelland med til VM i Rusland, men landstræneren mener, at det ville være for usikkert at tage en halvklar spiller i dårlig kampform med.

Dermed har Hareide en anden vurdering end Bjelland, som tirsdag i en pressemeddelelse gav udtryk for, at han følte, at han ville blive klar til VM efter at have gennemført en fuld træning søndag i Stockholm.

»Vi har før brugt Bjelland, når han ikke har spillet så meget, men nu kom der altså en skade ind i billedet.«

»Han havde spillet to og en halv kamp siden marts, da jeg tog ham ind i truppen, og havde han ikke været skadet, så havde han været med i VM-truppen, selv om han havde spillet så lidt. Så meget tillid har jeg til ham.«

»Han var med i træningen i Stockholm, og han kunne bruge benet, men han kunne ikke sparke langt med venstrebenet, og det er meget vigtigt,« siger Åge Hareide.

Derfor anser Hareide det modsat Bjelland ikke for sandsynligt, at Bjelland ville kunne træne sig tilbage i tilstrækkelig form til at spille en nøglekamp ved VM mod Peru 16. juni.

»Jeg er ikke læge, og det er Andreas Bjelland heller ikke. Vi har en læge her, som giver en vurdering. Ud fra den vurdering er det mig, som har ansvaret for at tage en vurdering af, om det er fornuftigt at tage ham med eller ikke.«

»Ud fra lægens vurdering og Bjellands historik vurderede jeg, at han ikke skulle med. To og en halv kamp siden marts er ikke meget, hvis man skal ud at spille en VM-kamp.«

»Et riv i en muskel kræver sin tid. Han skulle tilbage i fuld matchfitness, og vi har intet andet at teste ham i end træning, og hvis vi så skulle bruge ham, så ville der være en høj risiko forbundet med det,« siger Åge Hareide.

Det overrasker landstræneren, at Bjelland gik ud med pressemeddelelsen om at være uenig i VM-fravalget, men Hareide slår samtidig fast, at han ikke har haft nogen skjult agenda.

»Folk må sige, hvad de vil. Der er ingen skjult agenda. Jeg har forsøgt at behandle alle så lige som muligt. Det at kunne være på 100 procent i går (tirsdag, red.) har været en vigtig pointe for os, så vi har kunnet køre fulde træninger.«

»Jeg ville ikke sætte friske spillere uden for truppen i stedet for nogen, som ikke er på 100 procent,« siger Åge Hareide.

Tidligere er også Daniel Wass gået til pressen efter at være blevet sorteret fra VM-truppen.

»Jeg synes, at spillerne på mange måder må tage det med mig i stedet for med pressen,« siger Hareide.

Søndag forklarede landstræneren sit fravalg af Bjelland over for forsvarsspilleren. De var også i kontakt mandag, men har ikke snakket sammen efter tirsdagens pressemeddelelse fra Bjelland.

»Jeg snakkede med Bjelland om, at jeg ikke udtog ham. Mandag sendte han en sms til mig om, at han ikke var enig. Det var okay, og jeg skrev, om vi kunne tale sammen, men det var han for sur til, og det respekterer jeg,« siger Hareide.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.