Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Håndboldudvalg ønsker præcise regler efter Spellerberg-sag

Udvalget for Professionel Håndbold vil præcisere reglerne efter forskellige tolkninger i Bo Spellerberg-sag.

KIFs Bo Spellerberg i kampen mellem Aalborg Håndbold og KIF Kolding København i 888ligaen i Gigantium Arena, Aalborg, 16. december 2017 .. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)
KIFs Bo Spellerberg i kampen mellem Aalborg Håndbold og KIF Kolding København i 888ligaen i Gigantium Arena, Aalborg, 16. december 2017 .. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)

Håndboldreglerne skal præciseres på grund af forskellige fortolkninger i Bo Spellerberg-sagen.

Det er konklusionen på et møde onsdag i Udvalget for Professionel Håndbold.

Udvalget vurderer, at de to instanser i håndboldens eget retssystem, Disciplinærinstansen og Håndboldens Appelinstans, har tolket reglerne forskelligt.

KIF Kolding Københavns Bo Spellerberg var for en måned siden så rasende i forbindelse med et nederlag til Skjern, at han i slutfasen råbte, "hvor er I elendige, mand" til dommerne.

På opfordring fra elitedommerformand Bjarne Munk Jensen valgte kampens dommerpar at indberette Spellerbergs opførsel til Disciplinærinstansen, der gav KIF-spilleren en spilledags karantæne.

Senere valgte Håndboldens Appelinstans at erklære procedurefejl i Disciplinærinstansens behandling af sagen.

Blandt andet var Spellerberg ikke blevet foreholdt den udtalelse, der dannede grundlag for karantænedommen.

Appelinstansen vurderede samtidig, at sagen var indberettet for sent, da dommerindberetninger ifølge reglerne skal afleveres senest en time efter kampen.

Spellerberg endte alligevel med at få en spilledags karantæne, da sagen senere blev genbehandlet hos Disciplinærinstansen, der lod karantænen stå ved magt.

Udvalget for Professionel Håndbold vil nu få udarbejdet et udkast til nye formuleringer i håndboldreglementet.

Udvalget for Professionel Håndbold er sammensat med medlemmer fra Dansk Håndboldforbund (DHF) og Divisionsforeningen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.