Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Håndboldklubben KIF fik ulovlig kommunal støtte

Kolding Kommune gav indirekte ulovlig støtte til byens professionelle håndboldklub, mener Statsforvaltningen.

KIF Håndbold Elite modtog ulovlig støtte i 2010, da selskabet bag håndboldklubben fik overdraget aktier i Kolding-Hallen. Scanpix/Claus Fisker
KIF Håndbold Elite modtog ulovlig støtte i 2010, da selskabet bag håndboldklubben fik overdraget aktier i Kolding-Hallen. Scanpix/Claus Fisker

Kolding. Det var ulovligt, da den dengang trængte håndboldklub KIF Kolding i 2010 fik en økonomisk håndsrækning af Kolding Kommune.

Det har Statsforvaltningen ifølge TV2 Sport afgjort efter en undersøgelse af en aktieoverdragelse mellem kommunen og den traditionsrige klub.

- Det er Statsforvaltningens opfattelse, at der ved denne vederlagsfrie videreoverdragelse indirekte er ydet ulovlig støtte til en eliteidrætsklub, lyder konklusionen i den afgørelse, som TV2 Sport har modtaget.

I første omgang overdrog kommunen lovligt aktier i Kolding-Hallen for 11 millioner kroner til KIF's amatørafdeling, men den videregav dem straks til det professionelle selskab KIF Håndbold Elite.

Dermed blev manøvren ulovlig, fordi en kommune ikke må støtte en privat, kommerciel virksomhed.

Ifølge Statsforvaltningen skulle kommunen have sikret sig, at aktierne forblev i amatørafdelingen.

Det skete ikke, og dermed er der altså tale om indirekte, ulovlig støtte.

Siden solgte KIF Kolding Elite aktierne videre og kunne sætte et millionbeløb ind på den tomme bankbog.

Det er nu op til Kolding Kommune at finde en løsning på sagen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.