Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Håndbold-VM kan afgøres af observatør

Kan du forestille dig, at Mikkel Hansen stiger til vejrs ved tremeteren hamrer bolden på overliggeren og ned på den rigtige side af stregen - uden at få tilkendt målet? Så kan du godt slette den idé igen.

For ved VM i Qatar vil der for første gang blive brugt teknologi til at afgøre blandt andet, om der er mål eller ej. Ulrik Wilbek og Kai Johannsen repræsenterede tidligere på dagen DHF, da der blev introduceret et nyt overvågningssystem, som altså tages i brug ved dette VM.

En observatør vil ved brug af speciel overvågningsteknik kunne afgøre følgende fem ting:

1.  Er en bold i mål eller ej?

- Her kan observatøren underkende dommernes beslutning og dømme scoring eller ej, men den mulighed har man kun, indtil bolden igen er givet op.

2. Er der scoret før tidsudløb eller ej?

- Observatøren styrer suverænt, om en bold er sendt i nettet før eller efter, at tiden er udløbet i en halvleg. Også her kan han underkende dommernes beslutning.

3. Har den rigtige spiller fået rødt kort?

- Det kan til tider være tumultarisk på banen, når der er infights, og derfor har observatøren overblikket til at vurdere, om det er den rette mand, der har fået et rødt kort. Han kan annullere et forkert givet kort.

4. Har dommerne overset et rødt kort?

- Dommerne når ikke at se alt, og skulle de overse et rødt kort, kan observatøren gå ind og tildele det røde kort og eventuel karantæne.

5. Hvad er hoved og hale i uoverskuelige situationer?

- Skulle der opstå noget så voldsomt som masseslagsmål i en kamp, kan observatøren i samråd med dommerne sanktionere.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.