Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gymnastikledelse i USA træder tilbage efter sexskandale

Bestyrelsen i USA's gymnastikforbund efterkommer krav fra USA's Olympiske Komité om at træde tilbage.

Den tidligere OL-læge Larry Nassar blev onsdag idømt mellem 40 og 175 års fængsel for at have forgrebet sig seksuelt på flere end 150 gymnastikpiger og andre piger og unge kvinder. Scanpix/Jeff Kowalsky/arkiv
Den tidligere OL-læge Larry Nassar blev onsdag idømt mellem 40 og 175 års fængsel for at have forgrebet sig seksuelt på flere end 150 gymnastikpiger og andre piger og unge kvinder. Scanpix/Jeff Kowalsky/arkiv

Chicago. Hele bestyrelsen for det amerikanske gymnastikforbund træder tilbage. Det sker som konsekvens af en skandalesag om en tidligere læges sexmisbrug af flere end 150 piger og unge kvinder.

»USA's gymnastikforbund vil efterkomme kravene fra USA's Olympiske Komité (Usoc),« skriver gymnastikforbundet ifølge nyhedsbureauet AFP i en erklæring fredag aften amerikansk tid.

Det sker med henvisning til et ultimatum, som Usoc gav gymnastikforbundet tidligere på dagen: Træd tilbage eller stop som myndighed.

Onsdag blev den tidligere læge for USA's gymnastikhold Larry Nassar idømt op til 175 års fængsel for overgreb mod piger og unge kvinder.

Blandt andre har OL-stjernerne Simone Biles, Aly Raisman, Gabby Douglas og McKayla Maroney fortalt, at Nassar forgreb sig på dem, mens de var i behandling hos ham.

»Hvis blot en voksen havde lyttet og havde haft modet og karakteren til at handle, så kunne denne tragedie have været afværget,« sagde Aly Raisman under onsdagens retsmøde.

I alt har 169 piger og kvinder fortalt, at Nassar har misbrugt dem.

Scott Blackmun, der er chef i Usoc, opstillede fredag i et brev til USA's gymnastikforbund seks krav, for at gymnastikforbundet kan fortsætte.

Et af kravene var, at alle nuværende medlemmer af bestyrelsen i gymnastikforbundet træder tilbage inden 31. januar.

I stedet vil en midlertidig bestyrelse blive udvalgt, inden en permanent bestyrelse vil blive indsat inden 12 måneder.

Hvis alle punkter og krav ikke overholdes, vil USA's gymnastikforbund stoppe med at fungere som national myndighed i sporten, advarede Blackmun.

»Vi baserer ikke disse krav på viden om, at nogen individuel person i staben eller bestyrelsen i Usag havde en rolle i at fremme eller mørklægge Nassars handlinger.«

»Vores beslutning bunder i en klar fornemmelse af, at kulturen i Usag (USA Gymnastics, red.) har brug for en fundamental genopbygning«, skriver Blackmun i brevet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.