Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Guldfirerens bådklasse stemmes ud af OL-program for 2020

Det Internationale Roforbund har besluttet at fjerne mændenes letvægtsfirer fra OL-programmet i 2020.

Mændenes letvægtsfirer i roning, der i Danmark har skabt begrebet Guldfireren, bliver ikke en del af OL-programmet i 2020. Det står klart efter en afstemning i Det Internationale Roforbund (Fisa).

Dansk Forening for Rosport har i lang tid kæmpet imod Det Internationale Roforbunds (Fisa) forslag om at fjerne mændenes letvægtsfirer til fordel for kvindernes firer uden styrmand i den åbne vægtklasse.

Med stemmerne 94 for og 67 imod vandt Fisas forslag. Dermed vil Fisa foreslå Den Internationale Olympiske Komité (IOC) at fjerne mændenes letvægtsfirer fra OL-programmet.

- Vi gjorde, hvad vi kunne som et lille land med 5,5 millioner indbyggere. Vi var oppe mod stærke kræfter i Fisa, men også fra USA og Storbritannien, siger Henning Bay, formand for Dansk Forening for Rosport, om afgørelsen.

Beslutningen blev truffet lørdag under en afstemning blandt de fremmødte landes delegerede på Fisas ekstraordinære kongres i Tokyo.

Letvægtsfireren har været på OL-programmet siden 1996, hvor letvægtsroning for første gang var med ved OL.

Guldfireren har siden skaffet dansk medalje hver eneste gang.

Selv om bådklassens OL-skæbne ikke formelt er forseglet, så betragter Henning Bay, der selv er i Tokyo, afgørelsen som endelig.

- Team Danmark må nu forberede sig på en udvikling, hvor letvægtsroning helt fjernes fra OL-programmet, og det må imødegås af intensiveret og omstilling af talentudviklingen i dansk roning, hvor Danmarks Idrætsforbund også forventes at blive inddraget, siger Henning Bay.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.