Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fransk politi beslaglægger Schumachers hjelmkamera

Michael Schumacher ved en tidligere lejlighed på ski
Michael Schumacher ved en tidligere lejlighed på ski

Hvad skete der sekunderne før Michael Schumacher tragiske møde med klippestykket?Det spørgsmål kan muligvis blive besvaret, eftersom fransk politi nu har beslaglagt et kamera, der var monteret på tyskerens skihjelm. Det oplyser det franske nyhedsbureau AFP fredag aften.

Michael Schumacher styrtede søndag d. 29. december, da han sammen med sin 14-årige søn Mick og flere andre var ude og nyde de sneklædte pister i det franske skiområde Méribel. Det var under nedkørslen på en af disse, den 45-årige tysker kom voldsomt til skade, da han af uvisse årsager slog sit hoved mod et stykke klippe.

Siden har gætterierne lydt på, at den tidligere mangedobbelte Formel 1-verdensmester, der stadig befinder sig i kunstig koma, måtte have kørt alt for stærkt, hvilket dog er blevet afvist af den tyske racerkørers manager Sabine Kehm.

- Michael kørte med gruppen på den normale pist. Ved siden af var der et område med dyb sne, og der kørte Michael ind. Men han kørte ikke hurtigt, for han havde lige hjulpet en ven, som var styrtet. Michael førte igen an og kørte ind i den dybe sne, og så formoder vi, at han har ramt klippen, da han kørte ind i et sving. Han kørte ikke for stærkt. Men på vej ud af svinget ramte han åbenbart klippen, og det sendte ham højt op, og så er han ramt lige ind i klippen med hovedet forrest, har hun fortalt.

Om Sabine Kehm har ret i den vurdering vil optagelser fra Michael Schumachers kamera givetvis kunne afgøre. Det er dog stadig uvist, om kameraet var tændt på ulykkestidspunktet, og om det stadig er intakt. Ved Schumachers møde med klippestykket er det tidligere blevet beskrevet, at skihjelmen gik i stykker.

Lykkes det ikke at få noget ud af kameraet, kan efterforskerne muligvis få mere viden ud af den tidligere Formel 1-stjernes søn. Ifølge det franske medie Dauphiné Libéré håber politiet, at 14-årige Mick Schumacher kan give ny viden om ulykken.  

Michael Schumacher fyldte fredag 45 år, hvilket har medført tilkendegivelser og støtte fra hele verden. Foran Universitetshospitalet i Grenoble, hvor verdensstjernen fortsat kæmper for sit liv, samledes fredag talrige fans og sympatisører. 

Meldingen er fortsat ifølge tyske og franske medier, at Schumachers tilstand er stabil.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.