Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsvarende Vuelta-vinder trukket ud dagen før start

Chris Horner har måttet trække sig fra årets udgave af Vuelta a España.
Chris Horner har måttet trække sig fra årets udgave af Vuelta a España.

Sidste års sensationelle vinder af Vuelta a España er ude af årets løb. Den 42-årige amerikaner Chris Horner er blevet strøget fra startlisten af sit hold Lampre-Merida, som nu mærker konsekvensen af at have meldt sig under fanerne hos MPCC, bevægelsen for en troværdig cykelsport.

Horner har fået målt sit cortisol-niveau, og det er under det mindstemål, som MPCC kræver.

- Selvom Horner ville få lov til at starte i henhold til UCIs regler, så er holdet nødt til at respektere MPCC-reglerne, konstaterer Lampre på deres hjemmeside.

Her forklarer holdlægen Carlo Guardascione baggrunden for Horners lave cortisol-niveau:

- Efter afslutningen på Tour de France og efter Tour of Utah led rytteren stadig af bronkitis. Chris Horner gennemgik to undersøgelser hos to specialister, og begge var enige om, at løsningen var at give ham en cortison-behandling. Alle de nødvendige skridt blev taget i forhold til at få en TUE, (undtagelse fra dopingreglementet på grund af en medicinsk behandling, red.), og den blev givet af UCI 15.08.2014, så atleten kunne fortsætte sin kur. Denne behandling kan fysiologisk nedsætte cortisol-niveauet i sammenhæng med andre faktorer så som jet lag efter hans rejse fra USA. Da de nødvendige UCI-blodprøver afslørede et nedsat cortisol-niveau under minimumsgrænsen fastsat af MPCC, besluttede holdet at trække atleten fra Vueltaen, selvom den nødvendige UCI-godkendelse var på plads.

- Selvfølgelig er jeg ked af det. Jeg ville forsøge at forsvare min 2013-titel. Vueltaen var mit hovedmål i denne sæson, og holdet havde lavet en kontrakt med mig med forventningen om, at jeg skulle være konkurrencedygtig i det spanske løb, men jeg accepterer afgørelsen, baseret på MPCCs regler. Denne grimme bronkitis har givet mig en masse problemer. Jeg har haft den i ugevis, og denne behandling gør det muligt for mig at løse problemet. UCI godkendte behandlingen, jeg kunne køre i henhold til UCIs regler, men mit hold er med i MPCC, det forstår jeg, og vi må alle acceptere situationen uden at ærgre os, siger Chris Horner.

I stedet for Horner overtager en rytter, der kunne være hans søn, pladsen. Den 21-årige italiener Valerio Conti skal køre sin første grand tour i Vueltaen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Business
  • Politiko
  • Nationalt
  • Globalt
  • Debat
  • Kultur
  • Livsstil
  • AOK
  • Shop
  • E-avis