Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere danskere har vinderchance i Le Mans

Jan Magnussen er en af flere danskere, der har mulighed for at vinde sin klasse i 24-timers-løbet Le Mans

Jan Magnussen spås gode vinderchancer i 24-timers-løbet Le Mans. Scanpix/Bax Lindhardt
Jan Magnussen spås gode vinderchancer i 24-timers-løbet Le Mans. Scanpix/Bax Lindhardt

Der er ingen Tom Kristensen, og der er ingen danskere i den fineste klasse, men der er alligevel gode muligheder for dansk succes i det traditionsrige Le Mans-løb, der begynder lørdag eftermiddag.

Det mener Bo Baltzer, sportschef i Dansk Automobil Sports Union (Dasu), før starten på 24-timers-løbet, hvor Danmark er repræsenteret med i alt otte kørere i henholdsvis GTE Pro- og GTE Am-klassen

- Det er ikke otte kørere, der bare er med. Der er flere vinderchancer, og det vidner om, at vi står stærkt i dansk bilsport, siger Bo Baltzer.

Blandt de største favoritter er Jan Magnussen i sin Corvette i GTE Pro-klassen.

Den rutinerede dansker har tidligere vundet forskellige Le Mans-klasser fire gange - senest i 2009.

- Selvfølgelig er det en skuffelse, hvis ikke vi vinder. Det er sejren, vi kommer efter, og det er alt, hvad vi arbejder for hele året. Men der er ingen garantier i Le Mans, siger Magnussen, der deler køretiden med Antonio Garcia og Ricky Taylor.

At tingene hurtigt kan gå skævt, vidnede Magnussens Le Mans-oplevelse sidste år om.

Under træningen før løbet mistede han kontrollen over sin bil, der fik så omfattende skader, at danskeren slet ikke kom til start i 2015-udgaven af løbet.

Foruden Jan Magnussen deltager Nicki Thiim, Marco Sørensen og Michael Christensen i GTE Pro-klassen.

I GTE Am finder man yderligere fire danskere i form af Christina Nielsen, Mikkel Mac, Johnny Laursen og David Heinemeier Hansson.

Le Mans begynder klokken 15 lørdag eftermiddag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.