Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FIFA vil give Juventus bøde for ulovlig Pogba-kontrakt

Fodboldagent tjente 200 millioner kroner på at hjælpe Juventus med at sælge Paul Pogba, skriver Politiken.

Manchester United-stjernen Paul Pogba scorede et mål og var onsdag med til at vinde Europa League-finalen. Uden for banen er det dog ikke lutter lagkage. Scanpix/Jonathan Nackstrand
Manchester United-stjernen Paul Pogba scorede et mål og var onsdag med til at vinde Europa League-finalen. Uden for banen er det dog ikke lutter lagkage. Scanpix/Jonathan Nackstrand

Mino Raiola puttede 365 millioner kroner i lommen, da agenten var med til at sælge Paul Pogba fra Juventus til Manchester United sidste sommer.

200 af de 365 millioner kom fra den italienske klub, afslørede bogen "Football Leaks", der er skrevet af to Spiegel-journalister.

Agenten tjente så meget ved først at lade sig hyre af Juventus til at skabe hype om en fremtidig transfer i pressen og starte en budkrig ved at aktivere store udenlandske klubber.

Og dernæst ved også at lade sig engagere af United samt Pogba. Det skriver Politiken, der har adgang til dokumenterne bag bogen.

Via whistleblowerplatformen Football Leaks har Politiken læst sagsrapporten hos Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

Den viser, at efterforskere af handlen nåede frem til en klar konklusion i februar.

Fifa mener, at aftalen mellem Juventus og Raiola er et brud på reglerne om tredjepartsejerskab af spillere. Den blev indført for godt to år siden for at forhindre det, nogle kritikere har kaldt moderne slavehandel.

Derfor er Fifas disciplinærkomité blevet anbefalet, at den italienske klub får en straf.

Efterforskerne lægger i deres rapport op til at give Juventus en bøde på 65.000 schweizerfranc - 443.000 kroner - for at overtræde reglerne.

Sådan en bøde batter dog intet, mener Jens Sejer Andersen, international chef i Play the Game, der kæmper for mere gennemsigtighed i idræt.

- Det er helt oplagt, at bøden bare er en meget marginal omkostning for Juventus, og man kan spørge, om ikke også agenten skulle straffes, siger Jens Sejer Andersen til Politiken.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.