Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FCK skal spille to hjemmekampe uden tilskuere

FC København skal spille to hjemmekampe uden tilskuere efter tilskuerurolighederne ude mod Brøndby 6. august. Den ene hjemmekamp bliver en kamp mod Brøndby. FCK vil appellere straffen.

FCK fans under Superligakampen mellem Brøndby IF og FCK, Søndag den 6. august 2017.
FCK fans under Superligakampen mellem Brøndby IF og FCK, Søndag den 6. august 2017.

FC København skal spille to hjemmekampe uden tilskuere efter tilskuerurolighederne ude mod Brøndby 6. august. Den ene hjemmekamp bliver en kamp mod Brøndby.

Fodboldens Disciplinærinstans har som følge af kampens hændelser fradømt FCK retten til tilskuere til den førstkommende hjemmekamp i Superligaen samt den næste hjemmekamp mod Brøndby.

FCK er derudover straffet med en bøde på 150.000 kroner samt en betinget dom på yderligere én hjemmekamp uden tilskuere.

Denne dom frafalder, hvis FCK ikke sanktioneres for en lignende overtrædelse inden udgangen af 2017/18-sæsonen.

Instansen har truffet sin afgørelse på baggrund af ovennævnte hændelser. Instansen skriver i kendelsen, »at der er tale om helt uacceptabel adfærd fra FC Københavns fans, der har bragt mennesker i fare og skadet dansk fodboldes renommé«.

I domsafsigelsen anerkender Fodboldens Disciplinærinstans FCK's arbejde for at identificere de personer, der var involveret i urolighederne før og under kampen, samt at FCK med det samme tog afstand fra fansenes opførsel.

Brøndby har fået en straf på 75.000 kroner for fansenes brug af pyroteknik under kampen.

FC København vil appellere sanktionen om, at holdet skal afvikle to hjemmekampe uden tilskuere som følge af tilskueruroligheder i den seneste kamp mod Brøndby.

FCK anerkender, at der skal være en straf, men man finder denne sanktion »ude af proportioner«:

»Vi vil derfor appellere dommen og afventer appelinstansens beslutning i forhold til, om dommen udsættes, mens appelsagen kører, siger direktør Anders Hørsholt til klubbens hjemmeside.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.