Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FCK og Brøndby undgår straf efter ballade i pokalfinale

FCK og Brøndby bliver ikke straffet for den ballade, fans fra begge klubber lavede under pokalfinalen.

På trods af ballade i anledning af pokalfinale, undgår både FCK og Brøndby-klubberne straf.
På trods af ballade i anledning af pokalfinale, undgår både FCK og Brøndby-klubberne straf.

Der var tilskueruroligheder og massiv brug af pyroteknik både før, under og efter årets pokalfinale mellem FC København og Brøndby.

Alligevel slipper begge klubber for straf, meddeler Fodboldens Disciplinærinstans.

Instansen ønsker nu en afklaring af reglerne, da der ikke er hjemmel i reglerne til at sanktionere klubber eller kampens arrangør, Dansk Boldspil-Union (DBU), for overtrædelserne.

DBU-formand Jesper Møller lytter til anbefalingen og vil følge op på den, siger han til unionens hjemmeside.

- Det er ikke holdbart, at der på den ene side kan gives bøder til klubberne til kampe i Alka Superligaen og divisionerne, men på den anden side ikke kan gives bøder, når det handler om finalen i DBU Pokalen.

- Vi kan naturligvis ikke leve med, at der er frit lejde i forbindelse med tilskueruro til en pokalfinale, og der bør være mulighed for at sanktionere både klubber og kampansvarlige, mener han.

Ifølge Fodboldens Disciplinærinstans blev der gjort opmærksom på udfordringen allerede i 2016.

Jesper Møller har det seneste års tid været opmærksom på udfordringerne med sanktioner efter en pokalfinale og varsler ændringer.

- Jeg har tidligere tilkendegivet, at vi ønsker at gennemføre et serviceeftersyn af Fodboldens Disciplinærinstans - både i forhold til sammensætningen og i forhold til reglerne.

- Forholdene omkring pokalfinalen bør naturligvis være en del af det arbejde, så vi har gode, transparente og retfærdige regler for sikkerhed og sanktioner i dansk fodbold, siger Jesper Møller.

DBU-formanden har aftalt et evalueringsmøde med Jens Hjortskov, formand for Fodboldens Disciplinærinstans, og vil også involvere Divisionsforeningen, klubberne og andre relevante parter.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.