Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FCK erstatter Brian Priske med gammel kending

Bård Wiggen bliver assistenttræner i FC København fra nytår. Han var også ansat i klubben fra 2008 til 2011.

Træner Ståle Solbakken klapper her assistenten Bård Wiggen på skulderen. De to nordmænd genoptager samarbejdet i FC København fra nytår.
Træner Ståle Solbakken klapper her assistenten Bård Wiggen på skulderen. De to nordmænd genoptager samarbejdet i FC København fra nytår.

Den 55-årige nordmand Bård Wiggen er blevet hyret af FC København som assistenttræner fra nytår og frem til sommeren 2020.

Wiggen afløser Johan Lange, der vender tilbage på fuld tid som teknisk direktør, mens Mikael Antonsson fortsætter som anden assistenttræner.

FCK, som er inde i en resultatmæssig krise i Superligaen, har været på udkig efter en assistenttræner, siden samarbejdet med Brian Priske stoppede tidligere i år.

Dermed vil Wiggen være tilbage i FCK, hvor han tidligere var assistenttræner fra 2008 til 2011.

»Bård har været på kandidatlisten hele tiden. Han har netop opsagt sin stilling som sportschef i Viking og har haft et stærkt ønske om at komme tilbage på træningsbanen.«

»Derfor var timingen rigtig nu,« siger FCK-manager Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

»Bård og jeg har kendt hinanden, siden vi tog vores træneruddannelse sammen i Norge for mange år siden, så vi kender hinandens styrker og svagheder indgående.«

»Han er en fagligt stærk træner med en stor viden om måden, vi arbejder på i FC København, og den kultur, vi ønsker i klubben,« siger Solbakken.

Bård Wiggen, som havde en aktiv spillerkarriere i blandt andet Rosenborg, ser frem til udfordringen i FCK.

»Jeg havde en fantastisk tid, da jeg senest var i København, så jeg ser meget frem til at komme tilbage til både klubben og byen.«

»Jeg kender Ståle og en stor del af staben indgående, og det vil hjælpe mig til at komme hurtigt ind i tingene.«

»Jeg har været væk fra trænergerningen i lidt tid, men er meget motiveret for at vende tilbage til træningsbanen, og gøre hvad jeg kan for at hjælpe klubben til at opnå sine mål,« siger Wiggen.

Den kommende assistent mener desuden, at FCK er Nordens største klub med en spændende trup og et stærkt sportsligt setup.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.