Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FC Midtjylland-træner spår dødt løb mod cyprioter

FC Midtjylland har et gruppespil som målsætning, men forventer to hårde kampe mod Limassol, siger Jess Thorup.

Arkivfoto. FC Midtjylland har et gruppespil som målsætning, men forventer to hårde kampe mod Limassol, siger Jess Thorup.
Arkivfoto. FC Midtjylland har et gruppespil som målsætning, men forventer to hårde kampe mod Limassol, siger Jess Thorup.

FC Midtjylland er rejst til Cypern og står torsdag aften i den første af to playoffkampe mod Apollon Limassol om en plads i Europa League-gruppespillet.

Midtjyderne var modsat cyprioterne seedede ved lodtrækningen og burde derfor være forhåndsfavorit. FCM-træner Jess Thorup spår dog et helt jævnbyrdigt dobbeltopgør.

»Det er fifty-fifty. Jeg ved godt, vi er seedede, men nu er vi fremme ved playoffrunden, og der findes der ikke lette modstandere. Det er der så sandelig heller ikke tale om her,« siger Thorup.

»Vi er lidt usikre på det reelle styrkeforhold, men vi ved, at Limassol slog Apoel i pokalfinalen, og de slog dem igen i sidste uge i Super Cuppen.«

»Apoel kender vi jo som et godt hold i Danmark, så Limassol er også et hold af meget høj kvalitet,« uddyber han.

FC Midtjyllands målsætning er at nå tre gruppespil inden 2020, og foreløbig har klubben været i et. Jess Thorup er bevidst om, at der et pres for, at gruppespil nummer to kommer i år.

»Nu er vi ved playoff igen, og vi vil gøre alt for at komme igennem nåleøjet. Det er vores mål, og det satser vi på og vil gøre alt for at indfri. Det ved alle i og omkring klubben.«

»Vi er i FC Midtjylland, så uanset om man er spiller, træner eller i ledelsen skal man have høje målsætninger. Det trives jeg med. Vi skal hæve overliggeren så højt, som vi overhovedet kan,« siger Thorup.

Aftenvejrudsigten siger tæt på 30 grader, og danske hold har tidligere taget store hensyn til den cypriotiske varme.

Da Brøndby spillede i Cypern i sommeren 2015, forberedte man sig på varmen ved at træne i vintertøj i ugen op til kampen. Sidste år rejste FC København til Cypern en dag tidligere end ellers for at vænne sig til varmen.

De to tiltag har midtjyderne ikke kopieret, men man er opmærksom på, at temperaturen kan spille ind på kampen, siger Jess Thorup.

»Da Limassol spillede i sidste uge, havde de to vandpauser i løbet af kampen, selv om de er vant til varme.«

»Det vidner om, at det er en faktor, som vi skal forholde os til, ligesom vi skal forholde os til deres fans og deres spillere,« siger Thorup.

For at få den bedste fornemmelse for varmen trænede FCM onsdag aften på samme tidspunkt, som der spilles på torsdag.

Opgøret begynder torsdag klokken 19 dansk tid.

FC Midtjyllands ledelse har tidligere vurderet, at kvalifikation til et gruppespil vil indbringe cirka 50 millioner kroner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.