Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FC København fører an i udgifter til agenthonorarer

På andenpladsen ligger Brøndby efterfulgt af FC Midtjylland. Agenthonorarerne er offentligt tilgængelige.

København: FC København brugte i 2015 flest penge af samtlige danske klubber på at aflønne agenter i form af honorarer.

Lidt over fem millioner kroner brugte hovedstadsklubben.

På andenpladsen på listen over klubbernes udgifter til aflønning af agenter ligger Brøndby med udgifter på godt 3,5 millioner kroner, mens den forsvarende danske mester fra FC Midtjylland har en samlet udgift på godt 2,9 millioner kroner.

Også Esbjerg, OB, Randers og AaB har stukket dybt i foret.

Det fremgår af en liste udsendt af Dansk Boldspil-Union fredag.

I Danmark viser opgørelsen fra 1. januar til 31. december 2015, at de danske klubber og spillere i de tre bedste rækker betaler fodboldagenter et samlet beløb på 29.675.256,79 kroner på grundlag af kontrakter og transferaftaler indgået i 2015.

Udgifterne er gjort offentligt tilgængelige.

- Offentligheden har - med rette - haft fokus på de korruptionsanklager, som centrale personer i Fifa og Fifas medlemslande er blevet anklaget for. Men sideløbende har Det Internationale Fodboldforbund over nogle år iværksat en række nødvendige og tiltrængte reformer.

- Det viser de tiltag, vi vedtog i Zürich tidligere på året, og det viser Fifas ønske om større gennemsigtighed med pengestrømmene i fodbolden også. I DBU hilser vi denne transformation velkommen, siger DBU's formand, Jesper Møller, på unionens hjemmeside.

Direktøren i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, hilser tiltaget velkommen:

- Vi synes, at det er et udmærket tiltag, som er en god anledning til at udvise en åbenhed om de priser, der på fodboldagentmarkedet, siger Claus Thomsen ifølge dbu.dk

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.