Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Farvel til nordmænd holder konkurs på afstand i HC Midtjylland

Med afgangen af tre norske spillere har HC Midtjylland formentlig penge nok til at overleve frem til maj.

Med afgangen af tre norske spillere har HC Midtjylland formentlig penge nok til at overleve frem til maj.
Med afgangen af tre norske spillere har HC Midtjylland formentlig penge nok til at overleve frem til maj.

Det er fortsat uvist, om der er håndbold for HC Midtjyllands fans i Messecenter Herning fra næste sæson, men med afgangen af tre løntunge spillere er klubben kommet et skridt nærmere økonomisk redning.

»Med afgangen af de tre spillere kommer vi - sammen med udlejningen af Slundt (Morten Slundt, red.) før jul - til at spare mellem 800.000 og en million kroner,« siger Thomas Hintze, der er bestyrelsesformand og pengemand i HC Midtjylland.

Det drejer sig om tre norske spillere - Lars Eggen Rismark, der ryger tilbage til Kolstad Håndball i norsk håndbold, Eivind Tangen, som skifter til Skjern Håndbold, og Espen Lie Hansen, der tager turen sydpå til Nantes i Frankrig.

HC Midtjylland får ikke en transfersum for spillerne, og det er fortsat uvist, om klubben overlever. Men de sparede lønkroner giver luft i budgettet til at lede efter en langsigtet løsning for klubben.

»Som det er i dag, så er der ikke nogen klub næste sæson, men nu er vi kommet af med nogle løntunge spillere, og det gør, at vi måske har penge til at spille frem til maj.«

»Det betyder, at vi har nogle måneder til at finde et nyt setup på et andet niveau, men hvis vi finder en løsning, kan det godt betyde, at det hedder 1. division fra næste sæson,« siger Thomas Hintze.

Hermed hentyder han til den overhængende fare for nedrykning, den svagere spillertrup medfører. Thomas Hintze fortæller, at klubben nu kigger på en række unge spillere og samtidig henter spillere op fra andetholdet.

Klubben ligger aktuelt nummer 11 i 888 Ligaen. Der er to point ned til nedrykningspladserne.

På trods af at det er tre markante spillere, der forlader klubben, er det stadig muligt, at flere spillere i truppen finder andre steder at spille.

»Det kan nemt ske. Der er flere muligheder for at komme af med flere endnu,« siger Thomas Hintze.

En anden mulighed, som klubben undersøger, er at spille hjemmekampene et andet sted end i Messecenter Herning.

»Vi er på udkig efter en anden hal for at spare endnu flere penge, så også her kan det blive på et andet niveau end tidligere,« siger Thomas Hintze.

HC Midtjyllands første hjemmekamp efter vinterpausen er 15. februar mod Aalborg Håndbold.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.