Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fans bekymrede over samarbejdet med Brøndby

Endetribunen Sydsiden på Brøndby Stadion er kendt som landets vel nok mest medrivende 'terrasse', men en af de toneangivende fan-fraktioner, Alpha, er trætte af samarbejdet med det officielle Brøndby IF. Eller mangel på samme - Alpha mener, at syv års samarbejde nu ser et lavpunkt. Det forklarer fraktionen i et åbent brev:

»I denne tid er der aldrig blevet stillet større krav til os fans om at tage ansvar og være imødekommende, men paradoksalt nok har vi heller aldrig været værdsat så lidt som nu. Som styrende, organiseret fangruppe har vi taget et ansvar over for alle i klubben om at bidrage til at nedbringe episoder, som er potentielt skadende – et sted vi på utallige punkter er kommet klubben i møde. De aktive fangrupper har opfordret til at stoppe – og har næsten direkte udryddet – kast af pyroteknik, vold på tribunen, hærværk, kanonslag og kast af genstande. Dette kan også ses direkte ved en markant nedtrapning af brugen af pyroteknik i denne sæson. Marcher til derby foregår nu om dage i ro og mag og i tæt samarbejde med politiet, til alles glæde. Uroligheder og hærværk er nærmest ikke-eksisterende til Brøndby IFs kampe.«

Brøndby IF er i denne sæson ramt af bøder afsendt af DBU efter episoder med blandt andet fyrværkeri og har senest skruet på for bøde-niveauet til 5000 kroner for kast af pyroteknik.

»Det sidste halve år har Brøndby IF bevæget sig ned ad en farlig sti, som har budt på mulige lukninger af udebaneafsnit, en accept af awaykort og kriminalisering af egne fans, og senest et stadionreglement, der bl.a. byder på censur af bannere og tøj. Dette paradoksalt nok i en tid, hvor vi aldrig har gået klubben så meget i møde på en række centrale punkter, og dette i en tid, hvor alle tal fra både klub og politi viser, at der aldrig har været så lidt ballade og så få negative episoder, som der i skrivende stund er i forbindelse med fodbold.«

Ovenstående tiltag har én fællesnævner: De er destruktive og nedbrydende, og de udviser en høj grad af mistillid over for de fans, man ellers udadtil i pressen gør et stort nummer ud af at fortælle er fantastiske."

Brøndby IF har ikke officielt forholdt sig til kritikken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.