Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Esbjerg og FC Midtjylland delte

Superliga - Esbjerg - FC Midtjylland - Fodbold FCMs anfører Kristian Bach Bak Nielsen
Superliga - Esbjerg - FC Midtjylland - Fodbold FCMs anfører Kristian Bach Bak Nielsen

I et forår med mange 'finaler' satte Esbjerg og FC Midtjylland hinanden stævne i endnu en af slagsen. Ingen af de to hold kunne tåle et nederlag, hvis ambitionerne om henholdsvist europæisk deltagelse og mesterskabsmulighed skulle bevares, og det endte nærmest uundgåeligt med 0-0.

Esbjerg gik ind til kampen ét point efter FC Nordsjælland på den femteplads, der udløser kvalifikation til Europa Leagues gruppespil. FC Midtjylland var for deres part fire point efter AaB på førstepladsen, så nederlag var strengt forbudt for begge parter.

Det satte sit præg på kampen, der blev en taktisk tæt affære fra første fløjt i højt tempo. Intensiteten og tempoet gav en del tekniske fejl eksemplificeret ved FC Midtjyllands Rilwan Hassan, der sluttede med en afleveringsprocent på under 40.

Esbjerg dominerede første halvleg med en boldbesiddelse på omkring de 60 og havde fint styr på gæsterne uden for alvor at blive farlige. Peter Ankersen trykkede af fra distancen, men Jonas Lössl klarede det knækkende skud i fin stil ude ved den ene stolpe.

Begge mandskaber forsøgte sig vanen tro med en 4-4-2-formation. Gæsterne med en lidt mere direkte variant med lange bolde op mod Morten Duncan Rasmussen, og netop luftspillet gav FC Midtjylland en stor mulighed efter sideskiftet, hvor den store stopper Francis Dickoh kom buldrende frem, men med uforrettet sag.

Esbjerg stod for det mere polerede spil, men savnede kynisme i forvaltningen af overtaget, og cheftræner Niels Frederiksen gestikulerede ivrigt fra sidelinjen og kaldte på flere afslutninger fra sine tropper. Det fik han ikke, og derfor stod han, Esbjerg og FC Midtjylland tilbage med hver ét point.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.