Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Esbjerg Energy hævnede fiaskoen

Esbjergs Colin Vock udspiller Peter Hirsch i Rungsted-målet og bringer vestjyderne på 1-0.
Esbjergs Colin Vock udspiller Peter Hirsch i Rungsted-målet og bringer vestjyderne på 1-0.

Fire dage efter 4-7 nederlaget vendte Esbjerg Energy tirsdag tilbage til Hørsholm Skøjtehal og fik revanche.

Lige så bovlamme, de var forleden, lige så tændte og topmotiverede var de i returkampen, og 4-0 sejren var aldrig i fare. Fra start til mål var vestjyderne bedst.

- Vi var slet ikke til stede i fredags, gjorde alt forkert og vandt ingen nærkampe. Vi respekterede ikke modstanderne, siger Esbjerg-backen Philip Hersby.

- Den store forskel på de to kampe var defensiven, viljen og disciplinen. Vi arbejdede hårdt og koncentreret og lukkede godt af.

Førstekæden med Tyler Mosienko, Colin Vock og Kirill Starkov har med Vocks åbningsmål, assisteret af de to andre, lavet sammenlagt 110 point, men i aftes var kæden med Lance Monych, Lasse Holgaard og Kasper Gommesen mindst lige så god.

Hos Rungsted Ishockey fik 16-årige Alexander True debut i tredje periode. Den talentfulde forward er søn af cheftræner Søren True og spiller ligesom faderen med nr. 10.

Om Rungsted Ishockey køber en ny spiller for de penge, man både sparede og får i kompensation, da Bryan McGregor, 29, i weekenden løb af pladsen, er stadig uvist.

Hans kontraktbrud og flugt til ungarske SAPA Fehérvár AV19, som spiller i den østrigske Erste Bank Eishockey Liga, er endnu en spektakulær sag, som nordsjællænderne gerne ville have været foruden.

Den første kunne man have undgået, hvis man havde taget Per Holten Møller som cheftræner fra sæsonstarten. Men det er en helt anden historie.

Rungsted har Bryan McGregors transfercard, og den canadiske forward med de skotske rødder er ifølge IIHFs regler spærret, indtil parterne finder en løsning.

- Jeg har en fornemmelse af, at vi er tæt på en løsning, siger Rungsted Ishockeys direktør, Thomas Friberg.

Canadieren (ni mål og ni assists i 16 kampe) havde kontrakt grundserien ud. Den har nordsjællænderne nu opsagt på grund af misligholdelse.

Formentlig vil Rungsted Ishockey modtage omkring 50.000 kr. i kompensation for at frigive licensen.

- Køber vi en ny spiller, skal det være den rigtige. Nu tænker vi lidt over det, siger Thomas Friberg.

Metal LigaenRungsted Ishockey-Esbjerg Energy 0-4 (0-2, 0-2, 0-0)Herning Blue Fox-Odense Bulldogs 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)Aalborg Pirates-Rødovre Mighty Bulls 5-1 (3-0, 1-0, 1-1)Frederikshavn White Hawks-Herlev Eagles 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.