Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Eriksen langer ud efter kost og behandling på landsholdet

Der mangler professionalisme omkring behandling og kost på landsholdet, siger Christian Eriksen.

I mandagens udgave af Jyllands-Posten langede landsholdsanfører Simon Kjær og William Kvist ud efter Dansk Boldspil-Union (DBU) for deres ageren over for landsholdet.

Tirsdag er det så holdets største profil, Christian Eriksen, som kritiserer DBU's arbejde, og der tegner sig efterhånden et billede af dyb splittelse mellem DBU og landsholdsspillerne.

Ifølge Tottenham-stjernen Eriksen lytter DBU slet ikke til spillernes anbefalinger, og det har givet problemer omkring sundhedssektoren på landsholdet.

- Det handler i dag ikke bare om at smøre en spiller ind i olie. Der er brug for individuel behandling af spillerne. Generelt savner jeg en mere professionel tilgang til tingene, når vi er samlet i landsholdslejren, siger Christian Eriksen til Ekstra Bladet.

Ligesom landsholdskammeraterne Kjær og Kvist fortæller han, at spillerne har luftet problemerne for DBU, men han føler ikke, at der bliver lyttet.

- Det kan godt være, de lytter, når vi i starten af en landsholdssamling har møde med DBU, men de handler ikke derefter. Lige nu er det derfor svært at bevare tilliden til DBU, lyder det fra Tottenham-stjernen.

Eriksen slår fast, at det ikke er en kritik af landsholdets lægestab, men af DBU's setup.

Den umoderne behandling har ført til, at mange spillere selv betaler for en personlig behandler i landsholdslejren.

Også kosten har været et problem, beretter Eriksen. Landsholdet har ikke sin egen kok, som man har set ved slutrunder tidligere.

Ifølge midtbanespilleren har det betydet, at de danske spillere ofte ikke får den rigtige kost på hoteller på især udebaneture.

Alle disse kritikpunkter har flere gange været luftet for DBU, lyder det fra Christian Eriksen.

- Vi har fortalt dem flere gange, hvordan vi ser på tingene. Men der sker ligesom ikke noget. De siger ét og gør noget andet. Spillerforeningen og spillerrådet har bragt løsningsforslag frem, men de vælger noget andet, siger han.

DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, ønsker ikke at kommentere på udtalelserne over for Ekstra Bladet, men han siger dog, at DBU mener, at sundhedssektoren omkring landsholdet gør et godt stykke arbejde.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.