Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DR og TV2 kæmper for at få OL-rettigheder fra 2018

Discovery har OL-rettighederne fra 2018 til 2024 og forlanger en for høj pris for dem, mener DR og TV2.

Svømmeren Pernille Blume vandt OL-guld ved legene i Rio sidste år.
Svømmeren Pernille Blume vandt OL-guld ved legene i Rio sidste år.

Da de danske OL-atleter hentede i alt 15 medaljer hjem til Danmark ved sommerlegene i Rio sidste år, kunne det hele ses på DR og TV2.

Spørgsmålet er, om det også blive tilfældet de kommende år.

Discovery, som har Kanal 5, 6'eren, Canal 9 og Eurosport under sig, sidder på OL-rettighederne fra 2018 til 2024.

På grund af en politisk bestemt dansk sportsliste skal DR og TV2 dog have lov til at byde på bestemte sportsrettigheder - herunder til OL.

Men parterne er uenige om prisen. Discovery forlanger for meget, lyder det fra DR og TV2, som plejer at købe OL-rettighederne sammen.

Ifølge flere medier har Discovery selv betalt i alt 9,5 milliarder kroner for rettighederne. Hvor meget Discovery forlanger for den danske del af rettighederne, vides ikke

Det vil være skidt, hvis OL ikke vises på landsdækkende tv, lyder det fra politisk side.

»OL er en national begivenhed, som er vigtig for mange danskere,« siger Mogens Jensen, idræts- og medieordfører for Socialdemokratiet.

»Hvis disse begivenheder kun findes på betalingskanaler, er det en stor barriere for mange mennesker. OL hører hjemme på DR og TV2,« siger han.

Frederik Lauesen, sportschef hos TV2, vil ikke kommentere sagen. Økonomidirektør i DR, Nikolas Lyhne-Knudsen, har til Børsen meddelt, at man fortsat forhandler med Discovery.

Sportslisten er ingen garanti for, at væsentlige sportsbegivenheder havner hos enten DR eller TV2. På sportslisten findes også fodboldlandets VM- og EM-kvalifikationskampe. De kampe vises i dag på Discoverys kanaler.

Medieordfører i Dansk Folkeparti, Morten Marinus, erkender problemer med sportslisten.

»Vi har en sportsliste, som ser fin ud på papiret, men som reelt ikke virker,« siger Marinus, der vil bede kulturminister Mette Bock (LA) om en redegørelse.

Mette Bock ønsker ikke at udtale sig om sagen, oplyser Kulturministeriet.

Hos Enhedslisten mener idræts- og medieordfører Søren Søndergaard, at internationale løsninger er nødvendige. Sagen om dyre tv-rettigheder skal tages op i Europarådet, siger han:

»Det er uacceptabelt, hvis store dele af det budget, vi giver til public service, skal gå til rettigheder for at vise OL.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.