Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dødstrusler fik dansk badmintonspiller til at revse indonesisk presse

Mathias Boe modtog dødstrusler på sociale medier og forlod pressemøde efter opsang til indonesisk presse.

Arkivfoto: Mathias Boe (forrest) forlod i vrede pressemødet i Jakarta efter finalenederlaget mod et kinesisk par.
Arkivfoto: Mathias Boe (forrest) forlod i vrede pressemødet i Jakarta efter finalenederlaget mod et kinesisk par.

Den danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen ragede uklar med det indonesiske publikum under semifinalen ved Indonesia Open lørdag, og det afstedkom dødstrusler på de sociale medier.

De danske verdensettere slog i semifinalen et indonesisk par. Gennem hele kampen blev der buhet ad danskerne, og da sejren kom hjem, lavede Boe en jubelscene ud mod publikum.

Den lidt provokerende gestus fik indonesere til at lange ud efter Mathias Boe på de sociale medier, og da de indonesiske journalister spurgte ind til jubelscenen efter danskernes finalenederlag søndag, blev det for meget for Boe.

»På mine Instagram-, Facebook- og Twitter-profiler har jeg modtaget dødstrusler. Jeg er blevet kaldt ting,« sagde Mathias Boe ifølge TV2 Sport på pressemødet.

Hans ord fik angiveligt de indonesiske journalister til at grine. Det antændte Boe, som sendte en svada afsted mod journalisterne.

»Hvis man truer nogen på livet i resten af verden, ryger man i fængsel. Herude er det en joke. At sige, »jeg vil sprænge dig i luften med en selvmordsbombe«, er måske en joke for jer, men det er det ikke i vores del af verden,« sagde Mathias Boe.

»Det er ikke menneskeligt ikke at ville tage en smule hævn, når man bliver mødt i hallen med »gå hjem, Danmark«-råb,« fortsatte Boe.

»Jeg er blevet kaldt respektløs, men folk her nedgør mit land og mig. Det kan jeg leve med. Det er en del af spillet. Men dødstrusler er ikke sjove, og hvis I synes, det er sjovt, bør I få noget opdragelse af jeres forældre, eller hvem I ellers taler med.«

Herefter forlod Mathias Boe pressemødet.

Boe og Mogensen tabte finalen i tre tætte sæt til kineserne Li Junhui og Liu Yuchen.

Også i finalen var det indonesiske publikum efter det danske par.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.