Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DM-finalist kræver erstatning for aflysning af guldkamp

Det skal koste Badminton Danmark penge at aflyse torsdagens DM-finale i badmintonligaen, mener DM-finalist.

Badminton Danmark skal betale en ekstra regning for den kontroversielle beslutning om at aflyse torsdagens DM-finale i badminton for hold.

Det mener Michael Stage, som er formand i Team Skælskør-Slagelse, der stod til at spille finalen mod Skovshoved. Derfor er der et erstatningskrav på vej.

- Aflysningen har økonomiske konsekvenser for os, og det vil vi kompenseres for, siger Michael Stage til sn.dk.

- Vi skal jo betale løn til nogle spillere for ikke udført arbejde. Vi har 15 kampe på en sæson, så vi vil nok kræve 1/15 af vores lønbudget. Vi har også måttet afbestille nogle busser og aflyse et klubarrangement.

- Og så er der måske nogle sponsorer, der ikke vil forsætte, fordi de ikke synes, det er særlig professionelt, hvad der foregår i Badminton Danmark, lyder det fra formanden.

Team Skælskør-Slagelse har hyret en advokat for at få gjort erstatningskravet op, men regnestykket er endnu ikke færdigt.

Med et spiller- og trænerbudget på 1,4 millioner kroner vil regningen løbe op i nærheden af 100.000 kroner, lyder den umiddelbare vurdering.

Aflysningen af guldkampen kom som en reaktion på Team Skælskør-Slagelses protest mod Skovshoveds brug af Christinna Pedersen. Men vestsjællænderne føler sig uden skyld i beslutningen.

- Vi bliver hængt ud, som om det er vores skyld. Men vi er de eneste, der ikke har gjort noget forkert. Det synes jeg er træls og ærgerligt, siger Michael Stage.

Team Skælskør-Slagelse protesterede mod, at Skovshoved ville benytte Christinna Pedersen i finalen.

Badmintonspilleren måtte ifølge forbundets regler ikke stille op i DM-finalen, fordi hun i denne sæson har deltaget i mere end én klubturnering uden for Europa.

Skovshoved insisterede på at bruge Christinna Pedersen, da klubben mente, at Badminton Danmark havde givet hende dispensation til at deltage i to klubturneringer uden for Europa - i Malaysia og Indien.

Tvisten affødte i tirsdags et krisemøde mellem forbundet og de to klubber, men man fandt ikke frem til en løsning, og siden blev finalen aflyst.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.