Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DIF og Team Danmark er i mål med budget for OL i 2020

Ny aftale sikrer DIF og Team Danmark de samlet set 100 millioner kroner, man havde som mål frem mod OL i 2020.

Roduoen Lærke Berg Rasmussen (tv.) og Anne Dsane Andersen (th.) var blandt de danske medaljetagere ved OL i Rio. Scanpix/Jeff Pachoud
Roduoen Lærke Berg Rasmussen (tv.) og Anne Dsane Andersen (th.) var blandt de danske medaljetagere ved OL i Rio. Scanpix/Jeff Pachoud

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark havde sat sig et mål om at skrabe 100 millioner kroner sammen til satsningen frem mod de olympiske og paralympiske lege i Tokyo i 2020.

Med den seneste partnerskabsaftale med Kirkbi A/S er det mål nu nået, skriver DIF og Team Danmark i en pressemeddelelse.

»Pengene skal primært gå til en styrkelse af vilkårene for atleterne op til og under OL og PL,« siger Morten Mølholm, administrerende direktør i DIF, i pressemeddelelsen.

»Desuden skal en del af midlerne gå til talentarbejde, så vi også kan se danske atleter på den internationale scene på en længere bane.«

Den opfyldte målsætning skyldes ikke mindst, at man tidligere på året fik en donation på 50 millioner kroner fra Salling Fondene.

Men DIF og Team Danmark håber at kunne samle endnu flere kroner frem mod 2020.

»I sportens verden er vi opdraget til hele tiden at stile højere, så derfor stopper vores arbejde ikke her. Vi fortsætter ufortrødent med at lave flere partnerskaber«, siger Morten Mølholm.

Også hos Team Danmark-direktør Lone Hansen er der glæde over udsigten til et stærkt økonomisk rygstød frem mod OL.

»At vi har nået vores ambition betyder, at vi kan fastholde det økonomiske niveau, vi arbejdede med i årene op til OL i Rio.«

»Dermed er midlerne med til at sikre, at vi ikke bliver hægtet af den internationale udvikling, hvor mange lande investerer massivt i eliteidræt,« siger hun.

Ved OL i Rio i 2016 hentede Danmark 15 medaljer, hvilket var det bedste resultat siden OL i 1948.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.