Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DIF henlægger sag om matchfixing

Skanderborg vs Sønderjyske i Herreligaen i oktober 2013.
Skanderborg vs Sønderjyske i Herreligaen i oktober 2013.

DIF's Matchfixingsekretariat har valgt at henlægge sagen om matchfixing i herrernes håndboldliga, som blev igangsat, efter BT i begyndelsen af august skrev, at enkelte Skanderborg-spillere havde været i kontakt med Sønderjyske-spillere med henblik på at betale sønderjyderne for at 'lægge sig ned' i den sidste kamp i grundspillet i sidste sæson.

Det skriver DIF i en pressemeddelelse:

- Efter Matchfixingsekretariatets undersøgelse af de faktiske omstændigheder og de indhentede vidneudsagn i øvrigt foreligger der for Matchfixingsekretariatet ingen dokumentation eller vidneudsagn, der kan bekræfte indholdet i artiklen i BT/Berlingske eller den anonyme mail (som DIF fil tilsendt andetsteds fra, red.). De anonyme påstande er faktuelt uoverensstemmende med de oplysninger, der er fremkommet via de afgivne forklaringer af personer med tilknytning til de to klubber samt BSV.

- Der foreligger således ikke omstændigheder, der kan anses at udgøre en overtrædelse af DIF's Matchfixinglovregulativ, og der er dermed ikke grundlag for, at Matchfixingsekretariatet går videre med sagen med henblik på indbringelse for DIF's Matchfixingnævn. Det bemærkes, at Matchfixingsekretariatet har forsøgt at finde frem til, hvem de anonyme kilder er, der står bag BT/Berlingskes artikel og ovenstående henvendelse, men dette har ikke været mulig, står der i pressemeddelelsen.Derfor har Matchfixingsekretariatet altså vurderet, at der ikke er nok materiale til at indbringe sagen for DIF's Matchfixingnævn, og sagen lukkes dermed.

Samtidig genåbnes nu sagen mod BSVs og Sønderjyskes spillere, der begge har indrømmet brud på matchfixing-regelsættet, efter BT i juni kunne afsløre, at BSV-spillerne havde sendt 15.000 kr. til Sønderjyskes bødekasse for at booste sønderjydernes motivation i den sidste grundspilskamp mod Skanderborg, hvor BSV havde brug for en Sønderjyske-sejr for at sikre sig en plads i slutspillet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.