Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DIF-formand: Vinter-OL bliver et sikkert sted at være

DIF-formand Niels Nygaard glæder sig over, at Nordkorea og Sydkorea er på en forsonlig kurs op til vinter-OL.

DIF-formand Niels Nygaard glæder sig over, at Nordkorea og Sydkorea er på en forsonlig kurs op til vinter-OL.
DIF-formand Niels Nygaard glæder sig over, at Nordkorea og Sydkorea er på en forsonlig kurs op til vinter-OL.

Sikkerheden ved vinter-OL i Sydkorea var i efteråret et tema i mange lande, men den seneste tid har dæmpet bekymringerne.

Hos Danmarks Idrætsforbund (DIF) har man fulgt udviklingen og de forsonende møder mellem Sydkorea og nabolandet Nordkorea med stor glæde.

DIF-formand Niels Nygaard har ikke på noget tidspunkt været nervøs for sikkerheden, og nu er han endnu mere tryg ved situationen.

»Det er ikke et tema. Vi er selvfølgelig opmærksomme på, hvordan situationen er. Og vi er i kontakt med udenrigsministeriet.«

»Med de tilkendegivelser, der er fra Nordkorea, Kina og USA, så føler vi os ret sikre på, at der vil være ro under hele OL.«

»FN har også lavet en verdensomspændende våbenhvile, så jeg tror, at det bliver et af de sikreste steder at være i lige præcis den periode,« siger Nygaard.

Han mener, at det er positivt, at legene kan være med til at føre to stridende lande tættere på hinanden.

»Det er stærkt, at de sydkoreanske og nordkoreanske idrætsudøvere kan finde ud af at være på samme hold, og at det kan føre til, at lederne også kan finde ud af at snakke sammen.«

»Det er et fantastisk eksempel på, hvordan idrætten kan være med til at bygge nogle broer, som politikerne har svært ved at finde frem til,« siger Nygaard.

»Vi synes, det er rigtigt spændende. Vi har set flere gange tidligere i forløbet, hvordan de to hold har fundet sammen.«

»Denne gang kan det forhåbentlig lede til, at det kan gå hen og blive et længerevarende tøbrud,« lyder det fra DIF-formanden.

Nordkorea håber på at få to kunstskøjteløbere med til vinter-OL. Parret er kvalificeret, men nåede ikke at tilmelde sig i tide.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har dog indikeret, at de to nordkoreanere nok skal få adgang til legene.

»IOC har sagt, at man vil være meget fleksibel og arbejde på at klare det lige til sidste øjeblik. Det er jeg helt sikker på, at det skal man nok finde ud af.«

»Hvis ellers Nord- og Sydkorea kan blive enige om, hvordan det skal foregå, så bliver der også plads til dem,« vurderer Nygaard.

Vinter-OL bliver holdt i Pyeongchang fra 9. februar til 25. februar.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.