Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DIF-formand ser ikke e-sport som idræt

E-sport bliver ikke optaget under Danmarks Idrætsforbund lige foreløbig, lyder det fra formand Niels Nygaard.

E-sport er en forretning i kraftig vækst, og fodboldklubber er eksempelvis begyndt at skrive kontrakter med spillere, der har specialiseret sig i computerspillet Fifa.

Senest gik fodboldklubben FC København tirsdag ind i e-sport, da man offentliggjorde, at klubben i samarbejde med Nordisk Film havde oprettet en e-sport-organisation under navnet North.

Med millioninvesteringen håber FCK at komme med på den bølge, der for tiden er i gang med at gøre e-sport som sportsgren til en økonomisk gunstig forretning.

Hos Danmarks Idrætsforbund (DIF) har man dog ingen planer om at blåstemple e-sport som en idrætsgren lige nu.

- Vi anser fortsat ikke e-sport for at være en idræt i den betydning, som vi bruger begrebet, lyder det fra DIF-formand Niels Nygaard til DR.

For at det skal være en idræt, mener formanden, at der skal være mere fysisk aktivitet forbundet med udøvelsen.

- En decideret optagelse i Danmarks Idrætsforbund er ikke aktuelt på nuværende tidspunkt, siger han.

- For at blive optaget som medlem i DIF skal man dyrke en idrætsaktivitet, og at sidde og taste på nogle tangenter er efter vores opfattelse ikke en decideret idrætsaktivitet.

Fra Esport Danmark, forbundet for e-sports-foreningerne, lyder det ellers, at man gerne vil ind under DIF - blandt andet for at få del i de tipsmidler, som DIF hvert år står for uddelingen af.

Niels Nygaard vil ikke afvise, at e-sport på sigt kan komme ind under DIF.

Men ud over at det vil kræve en ændring af holdningen fra DIF til den fysiske udøvelse, så blokerer også organiseringen af e-sport lige nu for optagelse.

- De konkurrencer, man deltager i, skal som udgangspunkt være udbudt af organisationer, som også er demokratiske. I dag er e-sporten præget af, at det er kommercielle, der udbyder konkurrencerne, siger Nygaard til DR.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.