Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DIF-formand bifalder OL-udelukkelsen af russisk atletik

Det var en retfærdig og korrekt beslutning, at russiske atletikudøvere fredag blev udelukket fra OL i Rio.

DIF-formand Niels Nygaard (tv.), som her står sammen med kronprinsen, er tilfreds med den hårde straf til Rusland. Scanpix/Liselotte Sabroe
DIF-formand Niels Nygaard (tv.), som her står sammen med kronprinsen, er tilfreds med den hårde straf til Rusland. Scanpix/Liselotte Sabroe

Wien. Der var ikke andre muligheder end at fastholde udelukkelsen af russiske atletikudøvere, så straffen også kommer til at gælde de olympiske lege i Rio i august.

Det mener formand i Danmarks Idrætsforbund (DIF) Niels Nygaard, som er tilfreds med den beslutning, der fredag blev truffet af Det Internationale Atletikforbund (IAAF).

- Når russerne ikke har levet op til de krav, som IAAF stillede for nogle måneder siden, jamen så er der ikke nogen vej udenom. Så må de fortsat være udelukket.

- Det er simpelthen for groft, de ting der er foregået derovre. Og det kræver, at tingene skal genoprettes, før de russiske atletikfolk kan komme med til blandt andet OL.

- Jeg har fuld forståelse for, accept af og respekt for, at IAAF holder fast i beslutningen, når situationen er, som den er, siger Nygaard.

Han er tilfreds med, at IAAF ikke har bukket under for det russiske pres, og at forbundet har udelukket de russiske atletikudøvere fra at deltage ved OL.

- Det er en retfærdig beslutning. Hvis et land så systematisk gør ting for at snyde, så er det en rigtig bestemmelse, at man kan udelukke det pågældende land fra deltagelse.

- Set i forhold til den grovhed, der har været tale om, så synes jeg, at det er en korrekt beslutning at holde fast i udelukkelsen, mener DIF-formanden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.