Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DIF: Danske professionelle boksere kommer næppe til OL

Professionelle boksere må deltage i OL i år, men intet tyder på, at den ændring øger Danmarks deltagerantal.

En ny regel giver professionelle boksere lov til at deltage i sommerens OL i Rio, men der kommer næppe danske professionelle boksere med.

Der er kun ét kvalifikationsstævne tilbage i begyndelsen af juli, hvor professionelle boksere kan kvalificere sig til OL, og ingen professionelle danskere er tilmeldt. Det fortæller Danmarks Idrætsforbunds (DIF) OL-pressechef, Jakob Draminsky.

- Som det ser ud nu, kommer der ikke professionelle danskere med, og vi har ikke hørt noget fra den professionelle verden.

- Jeg snakkede med landstræneren (Thomas Kyø, red.), og han havde ikke hørt noget fra nogen, så i praksis kommer det ikke til at ske, siger pressechefen.

Ændringen i reglerne blev onsdag vedtaget af Det Internationale Bokseforbund (Aiba) kun få måneder før OL i Rio i august.

Der er dog stadig mulighed for, at danske boksere kan komme med til Brasilien. Der er nemlig stadig tre amatørboksere, som dyster i kvalifikationsturneringen om pladser til OL.

Formand for Dansk Professionelt Bokse-Forbund (DPBF) Jesper D. Jensen ved ikke, om der er professionelle danske boksere, der vil forsøge at komme med til OL. Han vil ikke stå i vejen for, at de tager til OL i Rio, men han har svært ved at se det ske.

- Det kommer som en panikløsning lige før (OL, red.).

- Ens ry bliver mere ødelagt end styrket ved OL. Lad os nu sige, at du går ud og taber til en eller anden helt ukendt amatør, så vil det gøre dit brand meget dårligt, og det er det, professionelle boksere lever af, siger Jesper D. Jensen.

Regelændringen falder ikke i god jord hos Dansk Bokse-Union (Dabu). Det kan især gå udover en lille boksenation som Danmark, fortalte formand Benny Jørgensen onsdag efter vedtagelsen.

- Jeg tror, du risikerer at dræbe amatørboksningen ved at lade det foregå, sagde Benny Jørgensen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.