Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DIF: Agenda om bæredygtige olympiske lege virker

Stor interesse for at afholde vinter-OL i 2026 er et sundt tegn, mener direktøren i Danmarks Idrætsforbund.

Syv lande og ni byer har udtrykt interesse i at være vært for vinter-OL i 2026. Reuters/Lucy Nicholson
Syv lande og ni byer har udtrykt interesse i at være vært for vinter-OL i 2026. Reuters/Lucy Nicholson

Brøndby. Tirsdagens nyhed, om at syv nationale olympiske komitéer har udtrykt officiel interesse i at være vært for vinter-OL i 2026, vækker glæde i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Den store interesse for at afholde vinterlegene er en god indikation på, at Det Internationale Olympiske Komités (IOC) mission om at afholde økonomisk bæredygtige olympiske lege virker.

Det siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF, i en pressemeddelelse.

- Det er meget glædeligt at se, at der er interesse fra hele syv nationale olympiske komitéer for at afholde vinter-OL i 2026. I de senere år har IOC ikke været forvænt med mange kandidater til OL-værtskaberne.

- Forhåbentlig er de mange kandidater et signal om, at kurven er ved at vende med IOC's Agenda 2020, som blandt andet handler om, at det skal være nemmere, billigere og dermed også mere økonomisk bæredygtigt at være OL-værtsby, siger Morten Mølholm Hansen.

Det er Graz (Østrig), Calgary (Canada), Cortina d'Ampezzo/Milano/Torino (Italien), Sapporo (Japan), Stockholm (Sverige), Sion (Schweiz) og Erzurum (Tyrkiet), som har udtrykt interesse i at være vært for vinter-OL om otte år.

I DIF's øjne er der tale om gode kandidater.

- Vi kan med stor tilfredshed konstatere, at flere af de interesserede værtsbyer kommer fra vesten. Det er ingen hemmelighed, at vi i DIF ønsker, at vinter-OL skal være en folkefest, hvor befolkningen bakker op, og hvor der er tradition for at dyrke vintersport.

- Med bud fra blandt andre Østrig, Schweiz, Italien, Canada og vores naboer fra Sverige er der god mulighed for at skabe en vinterolympisk folkefest, siger Morten Mølholm Hansen.

IOC meddelte tirsdag, at man vil gå i dialog med de mulige værtsbyer og de olympiske komitéer fra de respektive lande. OL-værten for legene i 2026 bliver udpeget i september 2019.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.