Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DHF-chef: Tyskland er også klar til at møde René Toft

Den danske VM-delegation er på jagt efter underskrifter fra potentielle modstandere. Tyskerne er positive.

René Toft var på banen lørdag aften mod Egypten og har fået grønt lys til at spille i resten af gruppespillet. Nu skal hans deltagelse i knockoutfasen også falde på plads. Reuters/Benoit Tessier
René Toft var på banen lørdag aften mod Egypten og har fået grønt lys til at spille i resten af gruppespillet. Nu skal hans deltagelse i knockoutfasen også falde på plads. Reuters/Benoit Tessier

En af håndboldverdenens mastodonter er det seneste i rækken af lande, der vil acceptere, at Danmark bruger René Toft ved VM, selv om Kiel-spilleren er iført en albueskinne, der strider mod reglerne.

Ifølge Dansk Håndbold Forbunds delegationsleder, Jan Kampman, er europamester Tyskland klar til at skrive under på, at den danske stregspiller må være med i et eventuelt dansk-tysk opgør senere i turneringen.

- Vi har fået at vide fra tyskerne, at de vil bakke op om det. Nu håber vi på, at franskmændene også gør det. Dermed vil der have dannet sig et billede, og så tror vi på, at de andre også siger ja, siger Jan Kampman.

Det Internationale Håndboldforbund (IHF) vil kun acceptere, at René Toft deltager ved VM, hvis Danmarks modstandere giver grønt lys.

Foreløbig har DHF fået accept fra de øvrige hold i den indledende pulje, men problemet kan opstå igen fra ottendedelsfinalerne og fremefter.

Derfor er den danske delegation i fuld gang med at indhente underskrifter fra potentielle modstandere længere fremme i turneringen.

- Vi skal have underskrifterne samlet ind så hurtigt som muligt. Jo før, vi kan få dem samlet ind, jo mere ro giver det. Vi håber, at vi inden knald-eller-fald-fasen kan have alle underskrifter på plads, siger Jan Kampman.

Indtil videre er der sendt følere ud til en række lande, men så snart det er muligt at pejle sig nærmere ind på, hvem Danmark skal møde i ottendedelsfinalen, skal DHF på jagt efter de dyrebare underskrifter.

- Vores spillere har jo en tættere kontakt til modstandere, end vi har i ledelsen. Vi hører, at spillerne hos de andre lande er meget interesserede i, at René får lov at spille, for fremadrettet kan det blive et større problem.

- Reglerne kan blive overført til Champions League og andre mesterskaber, og næste gang er det måske knæ og ankler, der er problemet, siger Jan Kampman.

Han er forsigtig optimist i forhold til at få alle lande med på vognen.

- Ja, det er jeg. Men jeg er også klar over, at det kan blive hårdt arbejde, for hvis bare et af landene vil bruge sagen til deres egen fordel, så er vi jo på den, siger Jan Kampman.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.