Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DCU-formand savner stadig svar fra Bjarne Riis

DCU-formand roser Riis' følsomhed, men han savner stadig afgørende svar om dopingfortiden

Bjarne Riis viste i går en ny side af sig selv, da han stillede sig frem i DR-dokumentaren "Riis - Forfra" og fortalte om to hårde år både sportsligt og personligt.

- Vi mangler stadig at få nogle svar, og dem håber jeg, at han har givet til Anti Doping Danmark.

Sådan siger Danmarks Cykle Unions formand, Niels Sørensen, efter han torsdag aften så dokumentaren.

Formanden følte sig både underholdt og fascineret af den dokumentariske historie, som blev fortalt om den normalt så tillukkede Bjarne Riis. Men på ét punkt var Riis stadig fuldstændig lukket, og det var omkring dopingspørgsmålene. Det skal ændre sig, presser Niels Sørensen på.

- Jeg synes, det var en flot og stærk dokumentar. Den viste en side af Bjarne, som vi ikke er så vant til at se. Men det er klart, at vi i cykelsporten stadig har nogle spørgsmål om doping.

- Jeg hæftede mig ved, at Bjarne sagde, at han har samarbejdet med Anti Doping Danmark om dopingundersøgelsen, og det er det vigtigste for mig. Han har forhåbentligt været åben og ærlig, siger formanden.

Tidligere cykelrytter Bo Hamburger, som kørte under Bjarne Riis i de tidlige år af Riis’ cykelhold, kunne genkende rigtig meget fra dokumentaren. Specielt det pres, som man som rytter kan opleve, når dopingspørgsmålene bliver ved. Dokumentaren var et godt indblik i Riis’ verden, mener Hamburger. Men han mener ikke, at vi skal ændre vores syn på Riis, fordi han har krænget lidt af sit hjerte ud for danskerne.

- Er det så mere eller mindre synd for ham? Jeg synes ikke, det ændrer noget. Det er klart, at vi nogle gange synes, at pressen er gået for hårdt til os, og når man går med problemerne for sig selv, så er det forfærdeligt, men det gør ikke situationen mere eller mindre rigtigt. Det kan sætte situationen i relief, men det ændrer ikke på sandheden.

Bo Hamburger er blandt de personer, som har afgivet forklaring til Anti Doping Danmark, som lige nu arbejder på en rapport om dopingfortiden i dansk cykelsport. Hamburger har selv taget doping, og han ved, at Riis kendte til doping på det danske cykelhold. Men Hamburger savner faktisk ikke, at Riis sætter sig i en offentlig skriftestol, så længe Riis har afgivet sand forklaring til Anti Doping Danmark.

- Det ændrer ikke noget for mig, for jeg ved, hvad der er foregået. Det behøver jeg ikke en TV-udsendelse for. Jeg ved ikke, hvad der er sket med Tyler Hamilton, men jeg ved, hvad der skete, da jeg selv var på holdet. Bjarne vidste, at jeg tog EPO.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.