Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DBU-top i bøn til regeringen: Giv sporten sin egen minister

Det er på tide, at der bliver udnævnt en sportsminister i Danmark, mener DBU's formandskab.

Det er på tide, at der bliver udnævnt en sportsminister i Danmark, mener DBU's formandskab.
Det er på tide, at der bliver udnævnt en sportsminister i Danmark, mener DBU's formandskab.

København. Tiden er inde til, at sporten rykker fra Kulturministeriet og over i egne lokaler.

Det mener formand for Dansk Boldspil Union (DBU) Jesper Møller og næstformand Bent Clausen.

I et indlæg på dbu.dk og netavisen Altinget skriver de to blandt andet: "kære Regering, kære Statsminister: Prioritér sporten. Giv danskerne vores første sportsminister".

Ifølge de to er der i dag et "godt samarbejde" med Kulturministeriet.

- Vores forslag er ikke udtryk for manglende tillid til ministeren - men et ønske om at opprioritere og bruge det værdifulde råstof, der ligger i det danske idræts- og foreningsliv, skriver de to.

Jesper Møller og Bent Clausen mener, at der er et potentiale i dansk sport, som ikke bliver udnyttet.

- En sportsminister kan skabe mulighed for nye indtægter til Danmark ved at eksportere den danske idrætsmodel til udlandet - præcist som det er sket med andre velfærdsmodeller, står der i indlægget.

De to nævner også, at regeringen ved at udnævne en ældreminister har vist "evne til at se, hvordan et område kan skabe større resultater, hvis ansvaret samles ét sted."

- Vi mener, at dansk idræt og foreningslivet fortjener samme opprioritering. Hvis vi vil noget med integration, sundhed, folkeskolen og det forpligtende fællesskab i Danmark, så har vi et effektivt og konkret værktøj i værktøjskassen, som vi ikke bruger målrettet i dag.

Ifølge formændene kan idræt også hjælpe indlæringen hos danske børn eller bruges som behandlingsform.

- Sport på recept i stedet for medicin. De senere år har vi for eksempel udviklet "Fodbold Fitness" som aktivitet for ældre med prostatakræft, hjerte-kar-sygdomme, diabetes og flere til, står der i indlægget.

- Der er potentiale til at udbrede det meget mere, skriver Jesper Møller og Bent Clausen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.