Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DBU præsenterer millionoverskud trods misset EM

Dansk Boldspil-Union kom ud af 2016 med et overskud på 3,2 millioner kroner trods mislykket EM-kvalifikation.

Claus Bretton-Meyer, adm. direktør i DBU
Claus Bretton-Meyer, adm. direktør i DBU

København. Dansk Boldspil-Union (DBU) kom ud af det forgangne år med et overskud på 3,2 millioner kroner.

Det meddeler DBU på sin hjemmeside mandag.

Overskuddet blev en realitet, selv om der ikke var indtægter gennem EM-slutrunden, som A-landsholdet ikke kvalificerede sig til. Desuden tabte DBU en voldgiftssag.

Regnskabet strækker sig fra 1. november 2015 og 14 måneder frem, da DBU i perioden har ændret regnskabsår.

»Regnskabet for 2015/16 udviser et overskud på 3,2 millioner kroner, hvilket er tilfredsstillende set i lyset af den manglende kvalifikation til EM 2016 og voldgiftssagen mod Spillerforeningen,« lyder det i bestyrelsens beretning.

Baggrunden for overskuddet skal blandt andet findes i bedre økonomistyring og øget tilskud fra Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Der har været ekstra tilskud på 2,4 millioner kroner fra Fifa samt ekstra indtægter fra finansielle poster på 2,5 millioner kroner, skriver DBU.

Direktør Claus Bretton-Meyer erklærer sig tilfreds med årsregnskabet.

»DBU er ikke sat i verden for at tjene mange penge, men for at skabe indtægter, som kan investeres i udviklingen af dansk fodbold.«

»Derfor er det altafgørende, at vi har en bedre balance i økonomien, så vi igen kan investere i blandt andet talentudvikling til glæde for både spillere, klubber og fans,« siger Claus BrettonMeyer.

I marts 2016 besluttede DBU's bestyrelse at anvende 19 millioner kroner over de næste fire år af DBU's egenkapital til en ny udviklingspulje, der skal styrke investeringen i udviklingen af dansk fodbold.

Selv efter denne beslutning er egenkapitalen på 134 millioner kroner ved udgangen af 2016.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.