Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DBU-kommission vil tvinge Superligaklubber ind i kvindefodbold

Kommissionen, der skal fremme kvindefodbold, vil tvinge superligaklubber til at oprette elitehold for kvinder.

OB's Anders K. Jacobsen og Lyngbys Thomas Sørensen jagter en bold under en kamp i Superligaens kvalifikationsspil. Hvis de to klubber fortsat skal have lov til at spille Superliga, skal de tvinges til at lave et elitehold for kvinder, mener DBU's Kvindekommission. Scanpix/Tariq Mikkel Khan
OB's Anders K. Jacobsen og Lyngbys Thomas Sørensen jagter en bold under en kamp i Superligaens kvalifikationsspil. Hvis de to klubber fortsat skal have lov til at spille Superliga, skal de tvinges til at lave et elitehold for kvinder, mener DBU's Kvindekommission. Scanpix/Tariq Mikkel Khan

København. Danske Superliga-klubber skal tvinges til at etablere elitehold for kvinder.

Sådan lyder et af de løsningsforslag, som Dansk Boldspil-Unions (DBU) kommission for flere piger og kvinder i dansk fodbold, Kvindekommissionen, mandag fremsætter i en rapport. Det skriver Politiken.

- Vores hovedbudskab er, at hvis man vil udvikle kvindefodbolden i Danmark, skal man satse massivt, siger kommissionens næstformand, Lykke Friis, der også er prorektor ved Københavns Universitet.

- Et afgørende greb er at få en kvindeliga, der er væsentlig stærkere, end den er i dag.

Rapporten bliver offentliggjort i forbindelse med kvindelandsholdets VM-kvalifikationskamp mod Ukraine mandag aften.

Den ledsages af en Kronik i Politiken mandag skrevet af kommissionens formand, tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, sammen med næstformændene Lykke Friis og Christian Stadil, bestyrelsesformand i Hummel.

Konkret opstiller Kvindekommissionen, der blev nedsat i august 2016, tre mål for fremtiden i pige- og kvindefodbold.

Antallet af piger og kvinder, som er medlem af DBU, skal øges fra 65.000 til 135.000 inden 2025.

Inden for 10 år skal Danmark vinde EM, VM eller OL. Og sluttelig skal DBU som organisation inden for 10 år afspejle, at en tredjedel af medlemmerne er piger og kvinder.

For at opnå de mål har kommissionen udarbejdet 10 løsningsforslag, hvoraf nogle med egne ord er "kontroversielle".

Et af dem er forslaget om, at DBU kræver, at alle herreklubber med superligalicens også skal etablere et elitekvindehold.

I Divisionsforeningen for de mandlige klubber kalder man forslaget "visionært", men direktør Claus Thomsen anser det ikke for at være et tiltag, man uden videre kan pådutte superligaklubberne.

I dag har kun tre af 14 superligaklubber, Brøndby IF, Aalborg BK og Sønderjyske, kvindehold. To klubber, FC Helsingør og FC Nordsjælland, har for nylig annonceret, at de vil etablere elitehold for kvinderne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.