Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DBU indfører kodeks for spilleropførsel på landsholdene

Overholder landsholdsspillerne ikke et nyt sæt retningslinjer, kan de i grelle tilfælde smides af landsholdet.

Mandag d. 28. august 2017. Fodbold. Landsholdet træner i Helsingør. Nicolai Jørgensen, Jannik Vestergaard, Nicklas Bendtner og William Kvist, Danmark. (Foto: Anders Kjærbye/Scanpix 2017)
Mandag d. 28. august 2017. Fodbold. Landsholdet træner i Helsingør. Nicolai Jørgensen, Jannik Vestergaard, Nicklas Bendtner og William Kvist, Danmark. (Foto: Anders Kjærbye/Scanpix 2017)

Dansk Boldspil-Union (DBU) ønsker mere strømlinede retningslinjer for alle unionens landshold, og derfor har DBU tirsdag præsenteret et nyt sæt ordensregler, der hedder "Vi spiller for Danmark".

Retningslinjerne er udviklet i samarbejde med landsholdsspillerne, og det er de samme retningslinjer, som kommer til at gøre sig gældende fra ungdomslandshold til A-landshold uanset køn.

Når en fodboldspiller første gang udtages til et ungdoms- eller A-landshold, havner den 24 sider store folder med regler og forventninger i postkassen, så spillerne kan blive klogere på, hvad der venter og forventes af dem i landsholdsregi.

Både DBU's ledelse, landsholdsanførerne Simon Kjær og Pernille Harder samt en landsholdsfan kommer til orde i præsentationen.

Grundlæggende koger DBU retningslinjerne ned til 11 punkter, som spillerne forventes at overholde. Bliver de ikke overholdt, kan det i grelle tilfælde føre til, at en spiller bliver smidt af landsholdet.

Håndtering af sociale medier, opførsel over for holdkammerater, modstandere, dommere, fans, sponsorerer og journalister er blandt de punkter, som spillerne får beskrevet.

»Det er ikke nok at være sportsligt dygtig. Der er noget større end resultatet - nemlig integritet og respekten for den gave, fodbolden er.«

»En gave, som du som landsholdsspiller giver videre,« lyder det i introen, der er skrevet af DBU-formand Jesper Møller og DBU-direktør Claus Bretton-Meyer.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.