Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DBU fremlægger et underskud på 4,5 millioner kroner

Claus Bretton-Meyer.
Claus Bretton-Meyer.

DBUs bestyrelse godkendte lørdag regnskabet for regnskabsåret, der sluttede 31. oktober 2014. Resultat: minus 4,5 millioner kroner.

Det står fortsat sløjt til med økonomien i Dansk Boldspil-Union (DBU). I det seneste regnskabsår fik unionen en række engangsindtægter, og havde det ikke været for de pengeindsprøjtninger, havde økonomien set endnu værre ud med et underskud på 9,2 millioner kroner.

Ifølge DBUs hjemmeside skriver kasserer Christian Kofoed følgende i et nyhedsbrev til repræsentantskabet:

»DBU har gennem de seneste tre år arbejdet målrettet på at få balance mellem indtægter og udgifter, når der ses bort fra engangsindtægter og -udgifter.«

»Med et underskud på 9,2 millioner kroner før de ekstraordinære engangsindtægter og -udgifter er der fortsat et stykke vej,« skriver Christian Kofoed.

Engangsindtægterne kommer blandt andet fra et FIFA-tilskud og et merafkast på fem millioner kroner fra DBUs formue.

Direktør Claus Bretton-Meyer har siden sin tiltræden i starten af 2014 arbejdet på at skære ned på udgifterne i et forsøg på at forbedre økonomien. Ligalandsholdet, der heller ikke kommer afsted i år, er fx blevet sparet væk.

Desværre for DBU kæmper unionen stadig med et underskud, der især skyldes, at Danske Bank i juli 2014 stoppede sit sponsorat.

Derfor varsler kasserer Christian Kofoed også en række besparelser for den kommende periode.Lavere aktivitet i kvindeudviklingsprojektet, forøgelse af deltagerpriser, outsourcing af grafiske produktioner og lavere omkostninger til kommunikation skal være med til at give en bedre økonomisk balance i DBU.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.