Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DBU-formand løfter pegefinger efter forkert FCK-straf

DBU-formand Jesper Møller er tilfreds med, at Fodboldens Appelinstans droppede bøde til FCK i sag om romerlys.

København. Formanden for Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, er enig i, at FC København ikke skal straffes med en bøde på 10.000 kroner i sagen om brug af romerlys.

Fodboldens Appelinstans besluttede fredag at ophæve sanktionen, som Fodboldens Disciplinærinstans havde pålagt FCK for at have vist brug af romerlys på klubbens Twitter-profil.

Det gjorde FCK ved ankomsten af spillerbussen til stadion i forbindelse med Champions League-opgøret mod Porto i november.

- Jeg har selvfølgelig respekt for de afgørelser, som vores uafhængige instanser træffer, men jeg må erkende, at jeg var meget overrasket, da jeg så afgørelsen fra disciplinærinstansen i december måned.

- Men som formand for DBU har det ikke være muligt for mig at kommentere en kendelse fra en af vores uafhængige instanser, så længe den ikke var færdigbehandlet.

- Det ville med rette kunne opfattes som utidig indblanding, siger Jesper Møller til unionens hjemmeside.

DBU-formanden hilser nu appelinstansens beslutning velkommen og understreger, at han er fuldstændig enig i afgørelsen.

Han vil nu vil bede DBU's lovgruppe om at vurdere hele sagsforløbet.

- Hele sagen rummer en række principielle, juridiske overvejelser omhandlende good governance og fundamentale retssikkerhedsprincipper.

- Det ønsker jeg, at DBU's lovgruppe skal kigge lidt nærmere på for at vurdere, om vores regler på området er tydelige nok, siger Jesper Møller.

Ud over bødestraffen til FCK fik klubbens forsvarsspiller Mathias "Zanka" Jørgensen i december en skriftlig advarsel for at hylde fansenes brug af romerlys.

Den del af sagen står der intet om i appelsagen, og Jesper Møller mener, at Zankas advarsel bør trækkes tilbage.

- Endelig har jeg en forventning om, at disciplinærinstansen af egen drift genovervejer advarslen til Mathias "Zanka" Jørgensen herunder hjemmelsgrundlaget, lyder det fra Jesper Møller.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.