Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DBU angriber hemmelig løn i Uefa-top

DBU og en ekspert undrer sig over, at Uefa ikke vil offentliggøre, hvad magtfulde ansatte tjener.

DBU-formand Jesper Møller har i et år forgæves arbejdet for at få større gennemsigtighed omkring lønnen til medlemmerne af Uefas eksekutivkomité. Free/Hansen Michael
DBU-formand Jesper Møller har i et år forgæves arbejdet for at få større gennemsigtighed omkring lønnen til medlemmerne af Uefas eksekutivkomité. Free/Hansen Michael

København. I årevis har honorarerne til medlemmerne i den magtfulde eksekutivkomité i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) været hemmelige. Det er de stadig - også for de 55 fodboldforbund, der er medlem af Uefa.

Men står det til Dansk Boldspil-Union (DBU), skal lønsedlerne frem på bordet. Det vil være et stærkt signal at sende, efter at skandaler om magtmisbrug og økonomisk vinding er væltet ned over fodboldbosser verden over det seneste år.

Det siger DBU's formand, Jesper Møller, til Politiken.

- Der er behov for åbenhed, nu hvor fodbolden har været igennem så meget. Hvis ikke vi har indsigt i, hvad folk på tillidsposter får, kan vi ikke gennemskue de økonomiske transaktioner i Uefa, siger Møller, der har arbejdet det seneste år for at få honorarer til at fremgå af regnskabet.

- Derfor regner jeg også med, at det kommer med i næste regnskab - ellers vil jeg spørge efter det igen, for nu kan vi ikke vente længere, siger han til avisen.

Ifølge Politiken udbetalte Uefa i 2013-14 26 millioner kroner til eksekutivkomitéens 16 medlemmer. Det giver en årsløn på lidt over 1,6 millioner kroner.

Jens Sejer Andersen, der er international chef i Play the Game, som arbejder for gennemsigtighed og demokrati i sport, kritiserer også Uefas lukkethed.

- Det er skandaløst. Hvordan kan de så overhovedet føre kontrol med ledelsen og vurdere effektiviteten af den organisation, de har ansvar for? Det kan de jo ikke, siger han til Politiken.

Uefas eksekutivkomité har et dansk medlem i form af den tidligere DBU-formand Allan Hansen. Han fortæller til avisen, at han ikke har noget imod at fortælle om sin løn, men at hans kontrakt ikke tillader det.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.