Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansker afslører Manchester Uniteds forklaring på fyringen

Den danske fodboldscout Torben Aakjær, som netop er blevet fyret i Manchester United
Den danske fodboldscout Torben Aakjær, som netop er blevet fyret i Manchester United

Torben Aakjær blev fyret som scout for Manchester United onsdag aften efter BTs afsløring af, at den 47-årige dansker gennem længere tid har udtrykt sig i vendinger, der kan tolkes som racistiske, på Facebook.

Manchester United udbad sig lidt tid til at give Torben Aakjær begrundelsen for fyringen, og den har han nu fået.

Det fortæller han til BT.

»Klubben beklager afskeden og siger, at den ikke ønsker den meget negative omtale i pressen og at blive sat i forbindelse med nogle af de 'hårde ytringer', som klubben formulerer det, som jeg er kommet med. Intet sted har klubben nævnt ordet 'racistisk',« siger Torben Aakjær til BT, uden at han dog vil videresende den fyldestgørende og præcise ordlyd fra Manchester United.

Torben Aakjær varslede ellers, at han ville komme efter Manchester United med sin advokat, hvis klubben havde begrundet fyringen med 'racistiske udtalelser', fordi han ikke selv ser sine udtalelser som racistiske.

Men til BT oplyser han, at han efter at have nærlæst begrundelsen ikke vil føre en sag mod klubben.

Den danske scout, der siden 2011 har været ansat af Manchester United, har over længere tid udtrykt sig på Facebook på en måde, som mange vil tolke som racistiske og nedladende kommentarer rettet mod muslimer. BT er i besiddelse af dokumentation fra Torben Aakjærs Facebook-side.

Aakjær har derudover blandt andet delt en artikel på sin Facebook-profil med overskriften 'DF vil smække Danmarks grænsebomme i' og efterfølgende tilknyttet kommentaren:

»Sådan! Og ekstra bemanding på alle ind og udgange, så alt det østeuropæiske skidt og lo.. kan holdes ude.«

Torsdag formiddag foreholdt BT Torben Aakjær til sine udtalelser og det faktum, at nogle mennesker kan blive stødt af dem. Den danske fodboldscout fortryder ikke, at han har udtrykt sin mening, men han forstår godt, hvis nogle mennesker bliver påvirket af kommentarerne.

Han erkender også, at ordvalget i mange af tilfældene kunne have været bedre, og han beklager over for dem, der har følt sig trådt på.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.