Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske orienteringsløbere ser fremad efter lurersag

Orienteringsløberne forsøger at fokusere på det sportslige og ikke på den lurersag, som har ramt sporten.

Orienteringsløberen Maja Alm har fortalt, at hun følte sig svigtet, efter at det kom frem, at en leder havde filmet atleterne uden deres viden. Scanpix/Ulf Palm
Orienteringsløberen Maja Alm har fortalt, at hun følte sig svigtet, efter at det kom frem, at en leder havde filmet atleterne uden deres viden. Scanpix/Ulf Palm

København. Der venter et VM i august for de danske orienteringsløbere, så fokus er rettet mod det sportslige og ikke på den lurersag, som ramte landsholdet under EM i maj.

Ved EM kom det frem, at en landsholdsleder var smidt hjem, fordi han havde filmet løberne med et skjult kamera, når de gik i seng og i bad.

Torsdag oplyste politiet, at man efterforsker sagen, og Dansk Orienterings-Forbunds direktør, Michael Sørensen, fortæller, at landsholdsløberne er kommet videre.

- Efter at være kommet hjem fra EM ser holdet fremad og har fokus på et af årets store mål, som er verdensmesterskaberne i august, lyder det fra Michael Sørensen.

I stedet for at dvæle for meget ved den kedelige lurersag er koncentrationen rettet mod VM.

- Vi føler, at udøverne er videre og har VM som fokus. Vi er godt klar over, at hvis politiet går i gang med en grundig sagsbehandling på det her, så tager det jo typisk måneder.

- Og det er ikke fordi, det er noget, vi sidder og venter på. Vi fokuserer på det sportslige, siger Michael Sørensen.

Han har ikke den store lyst til at snakke om selve politisagen.

- Sagen er overgivet til politiet. Det blev den med det samme den weekend i maj. Og så har vi i øvrigt ikke nogle kommentarer, for så er det politiet, som kører en efterforskning.

- Det er politiets opgave at efterforske. Det er ikke vores opgave at efterforske noget som helst. Det er politiet, der tager sig af det, og så må vi agere ud fra det, siger Michael Sørensen.

Indtil nu er der ikke kommet noget nyt frem om, hvor lang tid de skjulte optagelser af løberne har stået på.

- Det vil kun være en gisning, hvis vi begyndte at sige noget om det. Men det kan være noget af det, politiet graver i.

- Det er klart, at der er nogle, som vil være interesserede i det spørgsmål. Men lige nu og her er det ikke en sag, som ligger hos os, understreger Michael Sørensen.

Under EM var de danske løbere meget påvirkede af det hele, og Maja Alm skrev blandt andet på Facebook, at hun følte sig svigtet.

- Det er en meget logisk reaktion. Jeg synes, det var meget fint, det hun skrev. Det har jeg fuld forståelse for.

- Det var noget, der tyngede atleterne, lige da det skete. Og vi meldte også ud, at det påvirkede holdet, der løb den sidste konkurrence ved EM i slutningen af maj, lyder det fra Michael Sørensen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.