Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske badmintonstjerner smidt af landsholdet

I marts sørgede Mathias Boe and Carsten Mogensen for dansk hæder ved den traditionelle All England-turnering, hvor de vandt i herredouble.
I marts sørgede Mathias Boe and Carsten Mogensen for dansk hæder ved den traditionelle All England-turnering, hvor de vandt i herredouble.

Gennem en årrække har Danmark været en stormagt i badmintonsportens double-rækker. Doublerne har vundet medaljer ved VM og OL på stribe, men lige nu ser ud til, at denne succes får en brat afslutning

Flere af de absolut bedste danske spillere er raget uklar med forbundet i forbindelse med VM for hold, og de er nu smidt af landsholdet. Det meddeler det danske badminton-forbund.

»Badminton Danmark har med dags dato ophørt samarbejdet med Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Mathias Boe og Carsten Mogensen. Uenighed om trøjesponsoratet til VM for hold og et brud på den kollektive spilleraftale fra spillernes side betyder, at Badminton Danmark med beklagelse har set sig nødsaget til at stoppe samarbejdet.«

»De fem spillere har valgt ikke at stå til rådighed for det danske landshold på den kollektive aftales vilkår til Sudirman Cup,« fortæller Badminton Danmark på forbundets officielle hjemmeside.

Man kan med god grund sige, at samarbejdet mellem spillerne og forbundet er gået i kage. Sagens kerne - eller krumme om man vil - handler nemlig om et småkage-sponsorat.

»Badminton Danmark har tegnet en kollektiv aftale via spillerforeningen med landsholdsspillerne. Den kollektive aftale beskriver blandt andet, at Badminton Danmark kan tegne landsholdssponsorater på vegne af alle spillere på det danske landshold, og dette skete tidligere i år, da småkagefirmaet Danisa købte sponsorrettighederne til Sudirman Cup-holdets bluser.«

»De fem spillere har afslået at stå til rådighed for landsholdet, på den kollektive aftales præmisser med henvisning til, at deres individuelle kontrakter ikke tillader det.«

Badminton Danmark mener, at spillerne dermed har forbrudt mod den kollektive sponsor-aftale med småkage-firmaet, og derfor ryger de af landsholdet.

Rent praktisk betyder, at spillerne bliver udelukket fra landsholdstræningen og ikke længere får støtte af Badminton Danmark. Samtidig opsiger Badminton Danmark den individuelle landsholdsaftale med spillerne, og der bliver udtaget andre spillere til Sudirman Cup.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.