Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk tennisboss: Matchfixing bør stoppes øjeblikkeligt

Det er også et problem i Danmark, at matchfixere forsøger at tjene penge på svindel, mener tennisformand.

Melbourne: I dansk tennis er man hele tiden på vagt over for eventuelle forsøg på matchfixing.

Det fortæller formanden for Dansk Tennis Forbund (DTF), Henrik Klitvad, efter at det er kommet frem, at adskillige topspillere i tennissporten muligvis har været involveret i matchfixing.

- Vi vil så vidt muligt sikre, at alt hvad der hedder matchfixing og snyd stoppes øjeblikkeligt, så det ikke florerer i hverken vores sportsgren eller i andre sportsgrene overhovedet.

- Men hvad der er hoved og hale i denne sag, synes jeg, er svært at finde ud af lige nu. Det er svært, når det øverste organ, som er Det Internationale Tennisforbund, ikke har meldt ud, hvad det drejer sig om, siger Klitvad.

Ifølge BBC viser en lækket og hemmelig rapport, at 16 spillere fra verdenstoppen mistænkes for at have være indblandet i aftalt spil.

- Hver gang, der er noget, der involverer snyd, så bliver jeg overrasket over, at det foregår. For et eller andet sted skal det ikke være i nogle sportsgrene.

- Det er den mest ødelæggende faktor for en sportsgren, og alle sportsgrene er interesserede i, at tingene foregår på den rigtige og gode måde, hvor man spiller sig til et resultat og ikke alt muligt andet pladder, siger Klitvad.

Også i Danmark har der været forsøg på matchfixing, da Dansk Tennis Forbund i 2014 arrangerede to mindre Future-turneringer i Aarhus og København.

- Så vidt jeg husker, var det turneringen i København, som var mest opsøgt. Det var dybt utilfredsstillende. Til gengæld er jeg super stolt over, at vores spillere gav sig til kende og sagde, at de var blevet kontaktet af matchfixere.

- For så kunne man tage sagerne videre til Det Internationale Tennisforbund og ikke mindst Danmarks Idrætsforbund (DIF), forklarer Klitvad.

Både den daværende danske mester Martin Pedersen og Andreas Moltke-Leth stod frem og afslørede forsøgene på bestikkelse.

- Det er ærgerligt for vores turneringer og spillere, at de skal involveres i den slags ting. Det er så internationalt favnende, og man går ikke efter specielle lande, men efter alle lande. Matchfixing er noget, der kan ramme alle.

- Derfor er det også vigtigt, at spillerne er så standhaftige, som de er og står fuldstændigt fast, når de bliver kontaktet af matchfixere.

- Med sandheden kommer man længst. Det er bedre at være ærlig, end at man lige pludselig bliver indhentet af fortiden.

- Jeg har dyb respekt for alle dem, der er ærlige, og de danske spillere, som har været fremme og fortælle, hvad der er foregået, siger formanden.

For at komme matchfixing til livs informerer DTF altid om problemet ved turneringer.

- Vi informerer om det til alle vores turneringer og har materiale liggende om tingene. Det er ikke kun til spillerne, men faktisk også til ledere og pårørende. Men vi kan garanteret blive bedre, siger Klitvad.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.