Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk talent får kæmpechance i Ardenner-klassiker

Michael Valgren (hvid hjelm) bliver kaptajn for Tinkoff-Saxo i dette års udgave af Amstel Gold Race.
Michael Valgren (hvid hjelm) bliver kaptajn for Tinkoff-Saxo i dette års udgave af Amstel Gold Race.

Tinkoff-Saxos danske stortalent Michael Valgren får rollen som kaptajn sammen med Roman Kreuziger i søndagens hollandske klassiker Amstel Gold Race.

Dermed får danskeren en fornem mulighed for at vise sit store talent og samtidig kæmpe for at rette en smule op på Tinkoff-Saxos forsømte forår. Holdets anden kaptajn til klassikeren, som foregår i Ardennerne, er Romain Kreuziger. Den stærke tjekke har tidligere vundet løbet i 2013, så med de to ryttere, håber Tinkoff-Saxo på at kunne vise fanen.

 

»Vi går til Amstel med et godt hold. Vi satser på at være aktive, vise holdets farver og udføre vores strategi. Så må vi se, hvordan det udformer sig gennem et løb, hvor man hele tiden skal være på vagt. Vi har Kreuziger, som er en tidligere vinder, men hvis primære mål er Liége-Bastogne-Liége. Fyren, som jeg tror, løbet passer bedst til, er Michael Valgren. Så det vil være en stor lejlighed for ham til at træde frem,« siger holdets sportsdirektør Sean Yates i en pressemeddelelse.

 

I Amstel Gold Race venter der en masse stejle bakker og en rute på 258 kilometer, hvor rytterne blandt andet skal passere den ikoniske Cauberg-stigning sidst i løbet. Netop den hårde profil mod slutningen er grunden til, at Sean Yates tror på sin unge dansker.

»Det afgørende øjeblik er den sidste tur op ad Cauberg, hvor Valgren har kapaciteten til at gå hårdt til den et kort stykke tid. Kombineret med en konstant overvågenhed i feltet er det alt, hvad Amstel handler om,« siger han

 

Også danskerne Chris Anker Sørensen og Jesper Hansen stiller op til søndagens klassiker. Resten af holdet udgøres af Robert Kiserlovski, Manuele Boaro, Ivan Rovny og Evgeny Petrov.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.