Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk svømnings nykronede konge: Jeg vil være verdens bedste

Dansk svømning har fået en ny stjerne. Og det er ikke en kvinde.

Viktor B. Bromer fra Danmark fejrer sit EM-guld på langbane
Viktor B. Bromer fra Danmark fejrer sit EM-guld på langbane

21-årige Viktor Bromer gjorde torsdag aften, hvad en dansk herresvømmer ikke har formået i 23 år. At blive europamester på langbane. Dermed blev der sat en stopper for en medaljetørke på herresiden. Fremtiden kan meget vel dryppe af guld.

- Det ultimative mål er at blive den bedste i verden, siger Viktor Bromer til BT få timer efter, han på podiet i Berlin fik tildelt beviset på, at han er Europas hurtigste i 200 meter butterfly.

Efter han både i indledende heat og semifinalen satte dansk og nordisk rekord, gjorde han det samme i finalen, hvor han førte fra start til slut. Selvom han i slutningen af heatet blev presset bagfra.

Det samme gjorde 17-årige Mie Ø. Nielsen, der ligeledes hentede dansk guld i bassinet i Berlin. Hun måtte dog dele guldet med den ungarske svømmer Katinka Hosszu, der hentede den unge dansker på de sidste 50 meter og kom ind i samme tid.

Kort efter kunne Mie Ø. Nielsen se sin klubkammerat fra Aalborg Svømmeklub blive Europamester.

- Jeg stod og blev interviewet da han svømmede, og jeg skreg helt vildt, da han vandt. Jeg blev så glad på hans vegne, siger Mie Ø. Nielsen til BT.

Hun tror godt på, at Viktor Bromer kan indfri sit mål om at blive verdens bedste.

- Det tror jeg faktisk, han kan. Han har viljestyrken og mentaliteten, han er stærk og har en god teknik. Han skal bare have lidt mere erfaring, siger Mie Ø. Nielsen, der bakkes op Mette Jacobsen, der som aktiv svømmer vandt tre verdensmesterskaber og syv europamesterskaber.

- Når man først har vundet et EM har man etableret sig på højeste niveau. Der er ingen begrænsninger hos Viktor, siger Jacobsen til BT.

Hun erklærer sig vildt begejstret over den danske succes torsdag aften i Berlin.

- Det er svært andet end at have armene i vejret. Nu har vi vænnet os til Lotte Friis, Rikke Møller Pedersen og Jeanette Ottesen. Og så får vi en dag med to guldmedaljer af Viktor og Mie. Det viser noget om dansk svømnings lyse fremtid, siger Jacobsen.

Og hvordan fejrer man så at blive overraskende europamester? 

- Min mor og far står ude foran hallen og venter på mig, så jeg skal ud og snakke lidt med dem. Og så tror jeg bare, jeg skal have noget mad og i seng, siger Viktor Bromer, der ikke havde mange kræfter tilbage, da han nåede bassinkanten i finalen.

- Jeg var bare glad for, det var overstået. Lettet over det holdt. Det er fedt.

Viktor Bromer og Mie Ø. Nielsen skal allerede i bassinet igen fredag. På henholdsvis 100 meter butterfly og 50 meter ryg. Her spås sidstnævnte gode muligheder for guld. Den danske medaljehøst er nu oppe på fire.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.