Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk motocross-kører død efter styrt

Den danske mester i motocross, Kasper Lyngaard, er død efter et styrt.

Kasper Lynggaard er død efter et styrt.
Kasper Lynggaard er død efter et styrt.

Den 24-årige Danmarksmester i motocross styrtede fredag under træning i Dortmund, hvor han skulle have kørt Supercross Dortmund.

- Det kan jeg desværre bekræfte, siger formanden for Danmarks Motor Union, Jørgen Bitsch.

Ulykken skete omkring kl. 16.30, og Jørgen Bitsch blev kort efter orienteret om, hvad der skete med Kasper Lynggaard.

- Det sker, da han skal køre over den sidste sektion af "Wupties". Forestil dig et vaskebræt på 10-15 mester, som man skal køre over, og der går det galt for Kasper, og han vælter og slår sig forfærdeligt. Om han dør på stedet eller på hospitalet, ved vi ikke endnu, siger formanden. 

- Vi kan næsten ikke beskrive, hvordan vi har det. Vi er dybt berørte. Specielt fordi vi lige har været igennem det. Vi fattes ord.

I november måned sidste år døde en 13-årige dansk dreng i en motocross-ulykke, og fredagens dødsfald er således det andet på kort tid. 

Der var seks andre danske kører i Dortmund, og de vil nu modtage psykologhjælp, ligesom Kasper Lynggaards forældre hjemme i Jylland vil blive tilbudt hjælp.

- Det primære er at få psykologhjælp til familie og de andre kørere, og få hjælp til dem, der har været med dernede. Vi er på hele tiden for at se, om vi kan hjælpe, siger formanden. 

Kasper Lynggaard var et af Danmarks største motocross-navne. Han vandt DM i 2013. - Han var en yderst respekteret mand for sine høje sportslige ambitioner. Han havde et stort talent, og han havde et klart setup for, hvordan han ville udvikle sig. Han arbejdede meget målrettet, og han var en god sportsmand, siger Jørgen Bitsch.

Kasper Lynggaard blev 24 år gammel. Han efterlader en kæreste. 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.