Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk landstræner vil trodse kritikken af udskiftningsmøllen

Den danske landstræner Gudmundur Gudmundsson.
Den danske landstræner Gudmundur Gudmundsson.

Danmark åbnede VM med en skuffende uafgjort mod Argentina, og da Gudmundur Gudmnundsson var vågnet efter maksimalt fire timers søvn og to gange gennemkig af kampen, ville han stadig ikke købe præmissen om, at han skiftede for meget ud.

Fra anden halvlegs start satte han stort set en helt ny kæde ind, og da det begyndte at snerpe til for Danmark mod slutfasen, valgte landstræneren ikke at sætte de normale startere som blandt andre René Toft Hansen og Rasmus Lauge på banen. Det fik han efterfølgende stor kritik for.

Men landstræneren ændrer ikke noget af den grund.

»Jeg har under alle træningskampene skiftet meget. Det er gået godt. Vi har skiftet på mange pladser, så det, tvivler jeg ikke på, kan lade sig gøre. Det har fungeret udmærket. Så det vil vi arbejde videre med,« siger Gudmundur Gudmundsson.

Danmark førte efter første halvleg relativt klart med fem mål, men det gik altså galt, da landstræneren forsøgte at få sendt alle spillere på gulvet. Forklaringen er dog ikke de store udskiftninger, men derimod manglende kynisme i vigtige situationer, mener Gudmundur Gudmundsson

»Vi får mulighederne i anden halvleg, hvor vi fører kampen 16-10 og 17-11, men vi udnytter  ikke de muligheder, vi får. Vi mangler lidt 'killer instinct' i vores spil i visse faser. Vi brænder meget vigtige chancer i de sidste 20 minutter, hvor vi ikke spiller godt. Vi ligger for offensivt i forsvaret, får for mange udvisninger og spiller ikke godt nok i angrebet. Derfor får vi kun et point ud af kampene, siger han.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.